Endnu engang nedgang hos Midtjyllands Lufthavn

Det første halve år af 2019 havde Midtjyllands Lufthavn en nedgang i antallet af passagerer på 16,5 procent.

Igen i år tegner passagererantallet til at blive rekord lavt i Midtjyllands Lufthavn i Karup.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad havde lufthavnen i den første halvdel af 2019 en sjettedel færre passagerer igennem i forhold til samme periode sidste år. Men lufthavnschefen tror på, at tallene snart vender.

-  Fra 15. august har vi igen syv daglige afgange – det samme som sidste år – og nu tror jeg, at vi har fået lidt bedre styr på det, så afgange og ankomster passer bedre med efterspørgslen, siger Frans Bjørn-Thygesen til avisen.

De første seks måneder af 2019 var der 30.775 afrejsende fra Karup, mens der i 2018 var 35.302 afrejsende. Modsat de foregående somre har Midtjyllands Lufthavn i år ingen charterafgange.

 

Se video: Langt færre tager flyet fra lufthavnen i Karup.

 

Optimisme for resten af året

Over for Viborg Stifts Folkeblad påpeger direktøren, at der nu er udsigt til at indenrigsluftfarten bliver en del af rejseplanen.dk.

- På en måde tror jeg, at vi starter på en frisk, og vi er forsigtigt optimistiske, siger Frans Bjørn-Thygesen til avisen.

Det er Viborg, Herning, Holstebro, Skive, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Struer og Lemvig Kommuner, der ejer lufthavnen. Og de har ifølge avisen givet tilsagn om igen i år at give tilskud til at dække det forventede millionunderskud.