Elever: Ulækre toiletter og larm i klasserne

Eleverne er utilfredse med larm og uro i undervisningen. Og så trænger toiletterne til en gevaldig rengøring. Det mener eleverne i trivselsundersøgelse, Undervisningsministeriet netop har offentliggjort.

469.827. Så mange folkeskoleelever har svaret på den hidtil største undersøgelse om elevernes trivsel, Undervisningsministeriet har foretaget. Én af konklusionerne er meget larm i klasserne.

- Tysktimen plejer ikke at fungere særlig godt. Der er typisk masser af uro, og det er ikke rigtigt til at få ro igen, fortæller Andreas Jespersen fra 7.b på Bording Skole.

53 procent af eleverne i udskoling kan ikke høre, hvad læreren siger. Og 19 procent af dem fra 4.-9. klasse mener ikke, at læreren kan få ro i klassen.

- Man kan ikke koncentrere sig, og så går det helt galt, for så får man ikke lavet noget, siger Andreas Jespersen.

Bording Skole opmærksom på rengøring af toiletter

60 procent af eleverne er i undersøgelsen utilfredse med rengøring af toiletterne. Men på Bording Skole forsøger man at være særlig omhyggelig med toiletbørsten.

- På vores skole har vi fået lavet det hele om inden for de seneste otte år, men vi har stadigvæk et par toiletter, som ikke er i så fin stand. Men jeg forstår godt, hvis det er uhumsk, at eleverne mister lysten til at bruge toiletterne, forklarer skoleleder Thomas Henten.

Se resultaterne fra undersøgelsen her.

En stor undersøgelse viser, at folkeskoleeleverne er glade, men oplever store problemer med larm.

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.