Ekstremt høje pollental får Juliette til at tage alternativ metode i brug

De fleste nyder solen og de tårnhøje temperaturer disse dage, men for folk med pollen-allergi er det en helt anden sag.

Et af sundhedsmyndighedernes råd går på, at du skal huske at nyse i dit ærme. Og lige nu går usædvanligt mange rundt og nyser – ikke på grund af corona – men på grund af pollen.

En af dem er Juliette Jensen. Hun er naturvejleder, men har et anstrengt forhold til græs, når det varme vejr indfinder sig. 

- Det har været nogle rigtig barske dage, hvor der har været rigtig meget pollen, lyder det fra naturvejlederen.

Juliette Jensen er dog langt fra den eneste her i det midt- og vestjyske, der bliver generet af pollen. Hos Løveapoteket i Holstebro er det lige nu især midler mod allergi, der bliver langet over disken. Faktisk er apoteket lige nu løbet tør for øjendråber - her har nemlig de oplevet en stigning i salget af allergimedicin på 15 procent. 

- For fjorten dage – tre uger siden, der kunne vi bare mærke, at græsset det steg. Fra den ene dag til den anden, sådan ret markant. Og så er det jo nogle voldsomme pollenvarsler, der kommer ud nu, siger apoteker, Birgitte Nørskov Pedersen.

Pollental på over 300

De flyvende partikler har lige nu ekstra gode vilkår for at sprede sig på grund af høje temperaturer, sol og vind. Ifølge Danmarks Astma og Allergi-forbund, er 2020 da også et usædvanligt pollen år.

quoteDet har været nogle rigtig barske dage. 

Juliette Nielsen 

- Det højeste pollental, vi har målt for vest-stationen i år, er 304. Rekorden er fra 2007 med et tal på 342. Over 300, det er ikke hvert år, vi ser det, siger Karen Rasmussen der er biolog og leder af Pollentællingerne hos Astma-Allergi Danmark.

Siden Juliette Nielsen var tolv år, har hun haft problemer med græs. Hvert år får hun en indsprøjtning med binyrebarkhormon, som tager det værste. I år har der dog været dage, hvor sprøjten ikke har været nok og med en pollensæson for græs, der kan fortsætte helt frem til september, har hun taget et andet middel i brug.

- Så er jeg simpelthen begyndt at gå over til at bruge støvmasker. Og det er ikke på grund af corona, det er simpelthen på grund af græspollen. Og de kan altså lige tage toppen af det.

Hos Løveapoteket i Holstebro har de oplevet en stigning af salget i allergimedicin på 15 procent sammenlignet med en normal sommer.
Hos Løveapoteket i Holstebro har de oplevet en stigning af salget i allergimedicin på 15 procent sammenlignet med en normal sommer.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.