Ekstra mange anmeldelser om høj musik fra studenterfester

Politiet modtager i disse dage særligt mange anmeldelser om larm og høj musik fra de unge, der fejrer, at de har fået huen på.

Det seneste døgn har Midt- og Vestjyllands Politi modtaget elleve anmeldelser om larm og musik - syv af dem kom i løbet af natten. 

Det er især de nyudklækkede studenter, der skaber fest i gaden og i private hjem, fortæller vagtchefen. For i år foregår studentertidens fejring noget anderledes end normalt.

- Mange studenterfester er i gang i de her dage, og i år kan de unge mennesker ikke gå på værtshuse efter midnat, siger vagtchef Jan Nørrum fra Midt- og Vestjyllands Politi.

På grund af coronavirus skal barer og værtshuse lukke inden midnat, mens natklubber og diskoteker fortsat skal holde helt lukket. 

Vagtchefen fortæller, at de unge nogle steder festede helt frem til klokken fire-fem-stykker i morges.

- Det gjorde vi andre også dengang. Men derfor kan det godt være irriterende for andre, når der blivet spillet for høj musik, siger Jan Nørrum.

Han forstår godt, at de unge gerne vil feste, men minder om, at man skal tage hensyn til folk omkring sig.

Politiet har været rundt flere steder i landsdelen og bede dem om at skrue ned for musikanlæggene. I andre tilfælde har det været nok at give de unges forældre et kald.

- Det plejer at virke, siger vagtchefen.

Når politiet er rykket ud til festerne, er de gået i dialog med de unge, og det har ikke været nødvendigt for politiet at finde bødeblokken frem.