Ekspert: Vestjysk Bank fortsætter ikke alene

Vestjysk Bank har ikke særlig store chancer for at overleve som selvstændig bank. Så klar er meldingen fra en ekspert i økonomi, efter at Vestjysk Bank i dag fredag meldte ud, at de må nedskrive for yderligere 450 millioner kroner.

Fredag morgen meddelte Vestjysk Bank i en fondsbørsmeddelelse, at de forventer et underskud på en milliard kroner for 2012. Det sker efter et besøg af Finanstilsynet.

Lars Krull, som er seniorrådgiver i økonomi og ledelse på Aalborg Universitet er ikke i tvivl om, at bankens økonomi gør, at den må søge en partner.

- Dens kapitalforhold er simpelthen ikke til en langsigtet løsning, siger Lars Krull.

Bliv i banken

Selv om Lars Krull er meget kritisk overfor den situation, som banken befinder sig i, så råder han aktionærer og kunder til at blive. Banken er nemlig en lækkerbisken for andre banker, som har kapitalen til at opkøbe banken.

- Kommer der en ny større køber og overtager banken. Så kan kunderne også få lavere renter, til gavn for Vestjylland, siger Lars Krull.

Nedskrivningerne kommer blot et halvt år efter at banken fyrede sin daværende direktør Frank Kristensen og nedskrev for 600 millioner kroner.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.