Ekspert: Shitstorm mod Lunde næsten giraffen Marius værdig

Benjamin Rud Elberth kalder shitstormen efter Esben Lundes Facebook-opdatering for noget af det voldsomste, han har set i dansk politik.

2:51

Miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V), har været i stort stormvejr efter en Facebook-opdatering, hvor han langede kraftigt ud efter den tidligere miljøminister, Ida Auken (B). Ekspert i sociale medier, Benjamin Rud Elberth fra kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese, mener, at det er en exceptionelt kraftig shitstorm, ministeren er løbet ind i.

- Det var helt ekstremt voldsomt. Shitstormen er næsten giraffen Marius værdig. Det er noget af det voldsomste, jeg har set i dansk politik, siger Benjamin Rud Elberth.

Han henviser til en episode i Copenhagen Zoo, hvor de offentligt dissekerede giraffen Marius. Det skabte opsigt verden over. 

Går ikke efter bolden

Benjamin Rud Elberth fortæller, at opslaget i går aftes klokken 21 havde 489 kommentarer - i morges klokken 7 var der 3.600 kommentarer. 

- Han går efter manden og ikke efter bolden. Det er helt klassisk. Han får ikke kun sat tryk på Ida Auken men på hele Auken-klanen i et meget uheldigt ordvalg, og det reagerer folk altså på. Det kan de ikke forstå, når statsministeren i nytårstalen sagde, at vi skulle tale pænt og gå efter bolden i stedet for manden, siger Benjamin Rud Elberth.

Esben Lunde Larsen har siden været ude og beklage sit ordvalg i opslaget. Her kan du se det oprindelige opslag.

Her kan du se et par eksempler fra forargede Twitter-brugere:

Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet.

Uffe Elbæk, folketingsmedlem og leder af Alternativet.

Nicolai Wammen, folketingsmedlem for Socialdemokraterne.

Martin Lidegaard, folketingsmedlem for Radikale Venstre.

Kenn Hansen, tidligere Superligadommer.

Peter Falktoft, journalist hos DR.

Henrik Qvortrup, journalist hos DK4.

Sandie Westh, journalist hos DR.