Ekspert roser opråb: Børneforældrene har timet angrebet på politikerne perfekt

De opnår ikke nødvendigvis, hvad de vil. Men de finder ikke et bedre tidspunkt at tale deres sag på end netop nu.

De er bedre til de sociale medier end de fleste. Småbørnsfamilierne.

Det er netop på Facebook, næste uges store landsdækkende demonstration mod dårlige vilkår på landets skoler og institutioner er blevet organiseret. Og folkene bag har valgt den rigtige timing. Det vurderer kommunikationsrådgiver Astrid Haug.

quoteDer findes ikke nogen konkrete beviser på, at en demonstration ændrer noget

Astrid Haug, Kommunikationsrådgiver

- De har gode chancer med deres sag. Det er svært, med et valg lige om hjørnet, bare at ignorere deres stemme. Særligt fordi de via Facebook har gjort den landsdækkende, forklarer Astrid Haug.

Flere steder i landet var mødre og fædre i dag på gaden. Det for at gøre opmærksom på, at man den 6.april går på gaden i en fælles protest mod systemets dårlige vilkår for børn. Der er aktuelt arrangeret 46 demonstrationer på den fælles demonstrationsdag lørdag i næste uge.

Tvivlsom effekt

Mens Astrid Haug er sikker på, at de mange demonstrationer vil få massiv opmærksomhed, så tvivler hun på effekten.

- En ting er mange tilmeldte. Noget andet er, hvor mange der rent faktisk dukker op. Jeg tror ikke, at mange småbørnsforældre har demonstration som topprioritet på en lørdag. Samtidig skal man huske på, at der ikke findes nogen konkrete beviser på, at en demonstration ændrer noget, forklarer Astrids Haug.

Ændringer eller ej. Det forventes at tusindvis af børn og forældre vil fylde gader og stræder i fælles march mod besparelser lørdag den 6.april.

 

Mødre hænger plakater op og laver bannere som forberedelse til en stor, landsdækkende demonstration