Ekspert: Det er svært at finde frem til debattørerne

Det er svært at finde frem til de personer, der står bag truende kommentarer på Facebook.

facebookkommentar

To kvinder fra Thisted, modtog voldsomme kommentarer over Facebook, efter de valgte at fjerne skilte, der viste mod Syrien og Irak. Nogle af kommentarerne var decideret trusler. 

- Det, der sker i den her type debatter, er, at det bliver meget følelsesmæssigt betonet, forklarer Mads Kæmsgaard Eberholst, der til daglig forsker i sociale medier på Roskilde Universitet.

Så det er i høj grad personer, der prøver at afspore debatten.

Mads Eberholst har kigget på nogle af brugerne bag de kommentarer, der har været i den heftige debat om skiltenedtagelserne.

- Desværre er det sådan, at det er meget svært at validere, hvem brugerne er på facebook, forklarer forskeren.  

Mads Eberholst kan dog konkludere, at en del af dem er falske profiler, som man ikke kan genfinde.

- Så det er i høj grad personer, der prøver at afspore debatten, men når man så sorterer dem fra, så er det også helt almindelige danskere.

Tyskland trækker på Facebook

Ifølge Mads Eberholst så er det svært at kontrollere disse typer af debatter på sociale medier. I Tyskland har man derfor valgt at bede Facebook om hjælp.

- Det tyske justitsministerium har bedt Facebook om en metode til at identificere den her type had, så man kan fange det og måske censurere det på forhånd. Om det så er den rigtige vej og gå, det er så et spørgsmål, man skal stille sig selv.

2:02
Hør hele interviewet med ekspert i sociale medier, Mads Kæmsgaard Eberholst