Ekspert: Dansk Folkeparti elsker ikke Kristian Jensen

De svære finanslovsforhandlinger analyseres i vores politiske program Fixpunkt. Ifølge vores to eksperter er finansminister Kristian Jensen en af årsagerne til, at forhandlingerne var langstrakte.

- Vi har lavet en rigtig god finanslovsaftale med Dansk Folkeparti, som vil give danskerne en mere tryg hverdag, siger Kristian Jensen i en pressemeddelelse ved offentliggørelsen af finansloven, men vejen dertil var langt fra uden bump på vejen.

Forhandlingerne var langstrakte, og regeringen med finansminister Kristian Jensen i spidsen var længe uenige med Dansk Folkeparti. Finansministeren havde længe svært ved at få enderne til at mødes, og i en periode deltog statsminister Lars Løkke Rasmussen også i forhandlingerne for at få enderne til at nå sammen.

quoteDansk Folkeparti elsker ikke Kristian Jensen, og Kristian Jensen elsker ikke Dansk Folkeparti

Johs Poulsen, forhenværende MF, Radikale Venstre.

De svære forhandlinger analyseres i vores program Fixpunkt, og her er der enighed om, at Kristian Jensens person er en del af årsagen.

- Hvis vi havde haft en meget erfaren finansminister, så er der måske nogle ting, der var gået lidt lettere, men i det store hele, så er det gået, som man kunne forvente, siger Knud Erik Kirkegaard, forhenværende MF og minister, Konservative.

Uvenner med DF

Kristian Jensen har en udsat position som finansminister og kronprins i Venstre, hvilket gør ham til et oplagt offer for Dansk Folkeparti – og de to parter er bestemt ikke på bølgelængde, hvis man skal tro vores eksperter.

- Der er ingen tvivl om, at Dansk Folkeparti elsker ikke Kristian Jensen, og Kristian Jensen elsker ikke Dansk Folkeparti. Det tror jeg godt, at man kan slå fast, men de indgår naturligvis i et professionelt fællesskab, siger Johs Poulsen, forhenværende MF, Radikale Venstre.

En af årsagerne til kaosset om finansloven skyldes ifølge Johs Poulsen Dansk Folkepartis dårlige kommunalvalg. De har brug for at få fjernet fokus, og det er i den grad flyttet til Kristian Jensen og finanslovsforhandlingerne. Modstanden mod Kristian Jensen findes dog også internt i Venstre.

- Der er nogen, der gerne vil pille glansen af Kristian Jensen i Dansk Folkeparti, og så er der også stadigvæk nogen i Venstre, der synes, det kan være meget fint, hvis Kristian Jensen løber ind i nogle vanskeligheder, siger Knud Erik Kirkegaard, forhenværende MF og minister, Konservative. 

Klaus Knudsen Pedersen har gæster i studiet. Sammen giver de deres vurderinger og analyser af aktuelle emner vedrørende politik og medier.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.