Efter sirene-brøler: Rigspolitiet har trænet for at undgå nye fejl

Der er blevet trænet ihærdigt på det nye sirenesystem, efter en fejl i forbindelse med en brand i Viborg i marts, lyder det fra Rigspolitiet.

Når sirenerne hyler i den årlige test onsdag klokken 12.00 skulle alt gerne gå efter planen.

Der er i hvert fald blevet gjort en indsats på området, efter adskillige sirener gik af ved en fejl i forbindelse med en industribrand i Viborg tilbage i marts.

SIRENEVARSLER 

Det fortæller pressechef hos Rigspolitiet, Thomas Kristensen.

- Mandskabet, der har ansvaret for et her område, har trænet ihærdigt, så vi fremadrettet kan betjene det her uden fejl.

- Vi har haft en plan for, hvor mange gange vores vagtchefer og personale skal igennem det her for at blive fortrolige med det, lyder det fra Thomas Kristensen. 

En begynderfejl

Rigspolitiets afdeling i Glostrup overtog for nylig betjeningen af landets sirener. Det nye system har politiet lige skulle vænne sig til.

Kan man kalde det en begynderfejl?

- Ja, det kan man.

- Alt tyder på, at der var tale om en betjeningsfejl (i marts, red.). Det var et nyt system, som vi lige havde overtaget, og så var der simpelthen gået et eller andet galt. Det var en menneskelig fejl, siger Thomas Kristensen. 

Nu vil politiet være ekstra opmærksomme, så sirenerne fremover kun lyder, når det er nødvendigt.  

- Det er klart, at i en organisation så stor som Politiet, så kan man risikere, at der kan ske noget lignende. Sådan er det, når mennesker og maskiner mødes. Men vi gør alt, hvad vi kan for, at det ikke sker igen, fortæller pressechefen.

SÅDAN TESTES SIRENERNE


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.