Efter Sea Worker forlis: Dong i millionslagsmål

Uenighed om, hvem der skal betale regningen efter Sea Worker forlis.

Energiselskabet Dong strides med sit forsikringsselskab om, hvem der skal betale regningen, efter vindmølleplatformen Sea Worker sidste år forliste ved kysten ud for Hvide Sande. Det skriver Finans.dk.

Vindmølleplatformen kæntrede under en flytning fra Frederikshavn til Esbjerg, da kablet mellem platformen og slæbebåden sprang.

Ifølge Finans.dk ønsker Dong ikke at udtale sig om de økonomiske konsekvenser af forliset, men det er dog omtalt i virksomhedens præsentationsmateriale for børsnoteringen i sommers.

- I januar 2016 var det af A2sea-ejede fartøj Sea Worker involveret i et havari, som medførte en totalskade af fartøjet og udslip af dieselolie. Vi har anmeldt hændelsen til vores forsikringsselskaber, herunder P&I Club,« skriver Dong i præsentationen.

Det fremgår også, at det før børsnoteringen ikke var afklaret, om det var forsikringsselskabet eller Dong, der skulle dække regningen.

- Afhængigt af Søfartsstyrelsens afgørelse bliver næste skridt at fjerne vraget. P&I Club har imidlertid pr. prospektdatoen ikke bekræftet, at forsikringen dækker. Hvis det i sidste ende besluttes, at omkostningerne forbundet med ovenstående hændelse ikke er dækket af P&I Club, kan vi pådrage os tab, der overstiger de hensættelser, vi som en forebyggende foranstaltning har foretaget, står der videre i præsentationsmaterialet.

Dong vil ikke udtale sig før offentliggørelsen af årsregnskabet onsdag. Desuden har det heller ikke været muligt for Finans.dk at få en udtalelse fra forsikringsselskabet.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.