Efter 43 år i politiet: Politidirektør Jens Kaasgaard går på pension

Politidirektør Helle Kyndesen fra Østjyllands Politi indtræder i stillingen d. 1. april 2020.

Politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard, ønsker – efter en lang karriere på næsten 43 år i politiet - at gå på pension med udgangen af marts 2020.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Stillingen bliver overtaget af politidirektør Helle Kyndesen fra Østjyllands Politi. 

Politidirektør Jens Kaasgaard udtaler:

- Det har været et enormt privilegium at være ansat i dansk politi. Jeg har været omgivet af gode, loyale medarbejdere og dygtige, dedikerede ledere. Jeg kan med god samvittighed sige, at jeg lader mig pensionere fra et politi, hvor befolkningen aldrig har fået bedre betjening, og hvor de ansatte aldrig har været bedre.

- Jeg vil gerne sige et stort tak til de mange dygtige kolleger, jeg har haft æren af at arbejde sammen med gennem årene. Politi og anklagemyndighed er et fantastisk sted at være ansat, og jeg har aldrig fortrudt, at dansk politi blev min livsbane.

Rosende ord med på vejen

Jens Kaasgaards karriere i politiet begyndte i 1977, hvor han som ung politifuldmægtig fik ansættelse i Hjørring Politikreds. 

Undervejs i karrieren har han bestredet poster i både Rigspolitiet og Københavns Politi, inden han i 1998 ”vendte hjem’ og tiltrådte som politimester i Holstebro.

Efter politireformen i 2006 blev han politidirektør for Midt- og Vestjyllands Politi, der er landets geografisk største politikreds. 

Jens Kaasgaard og den kommende politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen, fotograferet sammen i 2015.
Jens Kaasgaard og den kommende politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen, fotograferet sammen i 2015.
Foto: Bjarne Luthcke Ritzau Scanpix

Jens Kaasgaard får rosende ord med på vejen af rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. Han udtaler blandt andet:

- Jeg vil gerne sige en stor og helhjertet tak til Jens Kaasgaard, der som politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi har ydet en imponerende og flot indsats både lokalt og nationalt. Jens har været med hele vejen gennem de store forandringer, politiet har gennemgået, og har samtidig – ikke mindst i kraft af sine stærke personlige egenskaber – været med til at sikre et politi med borgeren i centrum.

Jens Kaasgaards efterfølger, Helle Kyndesen, tiltræder stillingen som politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi pr. 1. april 2020. 

Helle Kyndesen har tidligere blandt andet være vicepolitidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi og vicepolitimester i Ringkøbing.