Drukfester skader hjernen

De unge der allerede i 14-15 års-alderen tager til drukfester, risikerer at gøre alvorlig skade på hjernen. Sådan siger en af landets førende eksperter indenfor unge og alkohol.

Overlæge og misbrugsekspert Henrik Rinddum advarer nu de unge mod vilde drukfester.

- Hjernen kan ikke tåle de der store mængder alkohol, siger overlæge Henrik Rinddum.

Som vi har fortalt på TV/MIDT-VEST har de unge talrige muligheder for at drikke løs i landsdelen. Især hvis man bor i Skive og omegn. Landsdelen har 6 større posefester i Junget, Krejbjerg, Hald, Hvidbjerg, Vinderup og Feldborg, hvor også 14-15-årige kan drikke hjemmebragt alkohol.

Forældrer bakker op om druk

Mange forældre bakker op om de unges drukfester. Det får nu misbrugskonsulenten til at blande sig i debatten om de 14-15-åriges drukvaner.

- Når man er så ung og står i den udvikling de står i, så er det skadeligt for dem. Og det er specielt skadeligt for hjernen, fordi hjernen er igang med at udvikle det netværk, som skal danne grundlag for den indlæring, som er så vigtig i de her unge år, siger overlæge og misbrugskonsulent Henrik Rinddum.

Vil ikke hæve minimumalder

Ingen af de arrangører TV/MIDT-VEST har talt med overvejer at hæve minimumsalderen til posefesterne - trods advarslen fra eksperten. 

Se udsendelsen her: Alkohol skader de unge

Hvad synes du? Deltag i debatten. klik her

Meget mere om de unge midt- og vestjyders druk, når vi torsdag aften har gæster i studiet til debat om unge, fester og alkohol.