Drømmer om Vesterhavet i Bangkok

Da Christina Lund boede i Bangkok, længtes hun efter Vesterhavet. Hun har nu i en ny bog samlet, hvad Vesterhavet betyder for en række danskere.

Christina Lund voksede op i Thyborøn med Vesterhavet som nærmeste nabo. Vindens susen og bølgeskvulpene var en fast bestanddel af forfatterens barndom, og selvom det store kig ud i verden gav drømme om ambassadørposter i udlandet, længtes hun efter Vesterhavet.

quoteJeg lå der i tropenætter på mit værelse og prøvede at visualisere den her lyd, som er meget typisk for Vesterhavet

Christina Lund, forfatter

Det gik op for hende, da hun som journalist var bosat knap 9.000 kilometer væk fra hjembyen i Bangkok, Thailand.  

- På et tidspunkt kunne jeg mærke, at jeg begyndte at savne noget. Det var ikke rugbrød eller lyse sommernætter, det var Vesterhavet. Det lyder måske meget romantisk, men jeg lå der i tropenætter på mit værelse og prøvede at visualisere den her lyd, som er meget typisk for Vesterhavet, siger Christina Lund.

Christina Lund er sidenhen vendt tilbage til Danmark, og hun står nu bag en bog, der selvfølgelig omhandler Danmarks Vestkyst.  

Essensen af Vesterhavet

Bogen, Vesterhavet, byder ikke kun på de glade historier, men har som mål at beskrive essensen af Vesterhavet. Her tænkes der blandt andet på industrien og fiskeriet ved vestkysten, som er dybt afhængig af vind og vejr.

- Dem, som har det som livsvilkår at leve her, jeg synes også, at deres stemmer skulle høres. Også for at fjerne den romantisering af Vesterhavet, for det er også et barsk sted at leve her, siger Christina Lund.

I bogen hjælper en række mennesker, som har et tæt forhold til Vesterhavet, med at beskrive, hvad de forbinder med Danmarks vestkyst. Heriblandt er Anders Agger, Jane Aamund, Johannes Lilleøre, Morten Beiter og Sisse Fisker.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.