Dommerkonflikten er slut

Konflikten mellem DBU og fodbolddommerne er slut. Nu kommer der igen en mand i sort til bredde-kampene.

Breddedommerne i Danmark er atter klar til at trække i arbejdstøjet. Dommerkonflikten mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Dansk Fodbolddommer-Union (DFU) er slut.

De to parter er fredag aften nået til enighed om en fremtidig aftale, der betyder, at der atter vil blive dømt breddekampe i dansk fodbold. Aftalen mellem DBU og DFU betyder ifølge Ritzau, at breddedommerne i 2013 bliver aflønnet med 207 kroner per kamp, og fra 2014 stiger beløbet til 218 kroner per kamp. Herefter vil omkostningsgodtgørelsen per kamp bliver indeksreguleret.

En salomonisk løsning

- Når det kommer til økonomien i aftalen, så har vi lavet en salomonisk løsning, så vi i 2013 dømmer fodbold efter det beløb, DBU har foreslået, nemlig 207 kroner. Og til næste år dømmer vi fodbold efter DFU's forslag på 218 kroner, siger dommerformand Per Buttenschøn.

DFU varslede den 25. februar konflikt per 1. april med et krav til DBU om, at omkostningsgodtgørelsen per kamp skulle stige fra 200 til 218 kroner i 2013. Den 11. marts optrappede DBU striden, da man meddelte, at unionen ikke længere ønskede at samarbejde med DFU. I stedet ville DBU selv organisere dommerne i DBU-regi til 207 kroner per kamp.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.