Direktører: Stil større krav til ligaklubberne

Midt- og vestjyske håndbolddirektører ønsker, at Kvindeligaen skal løftes. Derfor skal klubberne opfylde forskellige krav for at få lov til at spille i ligaen, mener både direktørerne i Ikast og Viborg.

Antallet af hold i kvindernes liga bør skæres ned, mener Daniel Grønhøj (tv), der er direktør i Ikast Håndbold. Han diskuterer sagen i Overtrådt med Michelle Brandstrup fra Ringkøbing Håndbold og Jens Steffensen fra Viborg HK.
Antallet af hold i kvindernes liga bør skæres ned, mener Daniel Grønhøj (tv), der er direktør i Ikast Håndbold. Han diskuterer sagen i Overtrådt med Michelle Brandstrup fra Ringkøbing Håndbold og Jens Steffensen fra Viborg HK.

Kan Kvindeligaen i håndbold fortsat bære 14 hold? Ja, mener direktøren i Ringkøbing Håndbold. Nej, mener direktørerne i Ikast Håndbold og Viborg HK til gengæld.

Ikast Håndbolds direktør, Daniel Grønhøj, tøver ikke på spørgsmålet om, om Kvindeligaen skal skæres ned.

- Ja, det skal den. Efter min mening kan den danske kvindeliga kun bære 12 hold, siger Ikast-direktøren.

Og i den nyeste udgave af Håndboldmagasinet Overtrådt får han opbakning af sin kollega i Viborg HK.

- Jeg er helt klart også tilhænger af en liga med kun 12 hold, siger Jens Steffensen.

Lige nu kigger et udvalg under Divisionsforeningen på en fremtidig struktur, og hvordan kvindehåndbolden kan udvikles i Danmark. Med i det udvalg sidder bl.a. Daniel Grønhøj.

- Vi er nødt til at gøre noget. Jeg synes, at dansk kvindehåndbold skal løftes og nå et nyt professionelt niveau, siger Daniel Grønhøj.

Mere professionelt setup

Hans store ønske er, at setuppet omkring ligakampen skal blive meget bedre. Det handler for ham om at have en professionel liga, som tv og sponsorer er vilde med.

- Du kan tage klubber som Ajax og Skanderborg. De har været i ligaen i fire-fem år. De har stadig ingen gulv-reklamer, ingen LED-bandereklamer, ikke noget VIP-arrangement med spisning i en lounge før kampen, og der er kun meget, meget få tilskuere. Og for mig er det faktisk mere afgørende, end om de kan vinde eller tabe kampene. Vi vil gerne alle sammen gøre det attraktivt for nye sponsorer at komme ind i dansk kvindehåndbold. Og der synes jeg ikke, at de klubbers setup bidrager ret meget til produktet, understreger Daniel Grønhøj.

Hans direktør-kollega i Viborg HK, Jens Steffensen, er helt på linje med Ikast-direktøren.

- Jeg er helt enig i, at det er setuppet, der skal afgøre, hvor mange hold den danske kvindeliga kan bære. På herresiden er der ingen, der stiller spørgsmål ved, om Lemvig-Thyborøn Håndbold skal være i ligaen. De har lavet et glimrende setup, og alle klubber har været med til at løfte produktet. Til gengæld synes jeg ikke, at setuppet i Ajax er Kvindeligaen værdigt. Hvis du vil være med i ligaen, skal der være visse ting, du skal leve op til, siger Jens Steffensen.

Ringkøbing Håndbolds direktør Michelle Brandstrup anerkender, at setuppet skal spille ind. Men ikke være altafgørende. For hvis Kvindeligaen bliver skåret ned, går det ud over talentudviklingen i dansk kvindehåndbold.

- De mindre klubber giver plads til mange danske talenter, der kan få lov til at blomstre, som de ikke kan i de store klubber, siger Michelle Brandstrup.

Du kan se debatten i seneste udgave af Håndboldmagasinet Overtrådt.