Dimissionsfest på Gymnasiet i Skjern: - Det er en fantastisk følelse

Efter tre års skolearbejde og en Corona-nedlukning over i hatten kunne eleverne fra Gymnasiet GTX i Skjern langt om længe holde dimissionsfest med hinanden.

I dag er en stor dag. Den markerer nemlig afslutningen på 3 års hårdt skolearbejde for eleverne på Gymnasiet HTX i Skjern. Det blev i vanlig stil afsluttet med dimissionsfest. 

En af de nyudklækkede studenter er Jonas Davidsen, der efter tre års hårdt arbejde langt om længe kunne sætte studenterhuen på hovedet. 

- Det føles helt fantastisk at stå her og være færdig efter tre hårde år. Det kilder lidt i maven, og man sitrer i hele kroppen. Det er en fantastisk følelse, siger Jonas Davidsen. 

Men det er ikke kun for eleverne, at det er en stor dag. Til dimissionsfesten var også Jonas' mor, Maj-Britt Davidsen, der med stolthed i blikket kunne ønske sønnike tillykke med huen. 

- Det er helt fantastisk. Man bliver virkelig rørt og stolt, når den dag kommer, og man ser, hvor hårdt de har arbejdet, lyder det fra Maj-Britt Davidsen.  

En glad Jonas og en stolt mor.
En glad Jonas og en stolt mor.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

Stolt rektor

Det har været en helt særlig tid, som elever på landets gymnasier har gennemlevet. Corona-nedlukningen har betydet, at deres skoledage har været præget af hjemmeundervisning og savnet af vennerne i hverdagen.

Derfor er skolens rektor, John Lemming, klar over, at det ikke har været den nemmeste tid for eleverne.

- Det er en flok unge mennesker, som jeg har lidt ondt af. Selvfølgelig skal man lære noget, når man går i gymnasiet, men det sociale er lige så vigtigt. Der må vi bare sige, at der er blevet stjålet små halvandet år fra eleverne.

Derfor glæder det ham også ekstra meget at se de unge mennesker få studenterhuen på i år.

- Det er stolthed, det er gåsehud på arme. Det er dagen, man venter på hvert år. Det er dagen, hvor eleverne er færdige og får beviset på tre års hårdt slid