DIF indfører whistleblower-ordning for at sikre tryghed

Forbund, foreninger og atleter, der er kommet i klemme, får et uafhængigt sted at gå til.

En ny etisk komité, med tilknyttet whistleblower-ordning, kommer til at se dagens lys i dansk idræt. Det står klart, efter at Danmarks Idrætsforbund (DIF) lørdag på sit årsmøde har besluttet at vedtaget forslaget, der skal sikre idrættens integritet. Det skriver DIF i en pressemeddelelse.

quoteDet er vigtigt at have et sted, hvor man kan komme med anonyme meddelelser.

Niels Nygaard, DIF-formand

Whistleblower-ordningen betyder, at forbund, foreninger og atleter, der er kommet i klemme, får et uafhængigt sted at gå til. For eksempel ville ordningen have været til gavn i sagen om et utrygt træningsmiljø i dansk svømning på grund af offentlige vejninger, der førte til spiseforstyrrelser. Det sagde DIF-formand Niels Nygaard fredag til Ritzau.

- Vi vil have en whistleblowerordning, fordi vi gerne vil indføre en good governance på alle niveauer i DIF. Det har vist sig både inden for idrætten og i andre dele af samfundet, at det er vigtigt at have et sted, hvor man kan komme med anonyme meddelelser, hvis der er behov for det. Hvis vi for eksempel tager svømmesagen og spiseforstyrrelser: Det har tilsyneladende været svært for nogle af svømmerne gennem årene at få afleveret deres budskab om, hvad der skete. Med en whistleblowerordning kunne svømmerne have henvendt sig, hvis de havde behov for at få talt om noget, siger DIF-formanden.

Årsmødet, der finder sted i Idrættens Hus i Brøndby, begyndte lørdag klokken 9.00. Det har blandt andet deltagelse af kulturminister Mette Bock (LA).
    
 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.