DF og de Konservative er enige: Kontrol af ulovligt importerede våben skal forbedres

Der bliver importeret alt for mange ulovlige våben til Midt- og Vestjylland. Og det er ikke godt nok, mener to af landsdelens folketingspolitikere.

Dansk Folkeparti og de Konservative er ikke tilfredse med den udvikling, TV MIDTVEST fortalte om søndag.

- Jeg synes, det er en meget alvorlig udvikling, at vi får flere og flere våben ind i samfundet, siger de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Søndag forklarede politiet, hvordan flere og flere midt- og vestjyder bestiller ulovlige våben via internettet. Faktisk viser stikprøvekontroller en stigning på 72 procent fra 2018 til 2019.

- Det kan forplante sig til utryghed i nattelivet og andre steder, at vi får så mange illegale våben ind i Danmark, mener skatteordfører Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.

I 2018 havde Midt- og Vestjyllands Politi 564 sager om ulovligt importerede våben og knive - i 2019 var tallet 971.

- Vi skal simpelthen have kontrolleret mere, hvad der kommer ind, uddyber Søren Pape.

30 millioner om året er ikke nok

En rapport viste i 2017, at Danmark har én af de dårligste kontroller i Europa. Siden har der været afsat 30 millioner om året til at forbedre kontrollen.

- Jeg tror ærlig talt ikke, det er nok, hvad vi fik sat af, for det er altså massive mængder af import, vi ser fra Wish og andre kinesiske hjemmesider. Vi er nødt til at få styrket området yderligere, fortæller Dennis Flydtkjær og fortsætter:

- Det er ret let at få snydevarer ind i Danmark. Det skal være mere finmasket. Vi kan ikke være bekendt, at vi har det ringeste kontrolsystem i hele Europa. Der er altså noget, som trænger til at blive strammet op.

I første omgang vil den konservative formand gribe sagen an på to niveauer.

- Jeg vil have en snak med skatteministeren om selve kontroltrykket, som ligger hos tolden, og selvfølgelig også tage et kig på, hvad vi kan gøre på oplysningssiden, så folk faktisk ved, hvad det er, de gør, afslutter Pape.

Hver eneste dag kommer der omkring 40.000 pakker ind i Danmark via lufthavnen i København.

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.