Derfor skal du ikke vælge den dyre bilvask

Den dyre bilvask gør ikke nødvendigvis din bil renere, forklarer eksperter på området.

Det kan være fristende at forkæle sin bil lidt ekstra i vaskehallen i disse dage, hvor vejsalt hærger både undervogn og lak.

Men kan det overhovedet betale sig at vælge de dyre luksusvaske med lakforsegling, undervognsskyl og superglans på tankstationen?

En lakekspert siger nej.

- Den billige vask gør det, den skal, siger Rico Laurits Madsen, der er lakteknisk konsulent i Autobranchen DK.

- Jeg anbefaler, man vasker lidt oftere med den billige vask. Så kan man købe en professionel lakforsegling en-to gange om året i stedet for. Det beskytter bilen meget bedre. Lakforseglingen er en kort fornøjelse i vaskehallerne. Lidt regn eller en dag med hård solskin, så er det brændt af igen, lyder det.

Lakteknisk konsulent hos Autobranchen DK Rico Laurits Madsen bruger hellere penge på flere billige vaske end få dyre.
Lakteknisk konsulent hos Autobranchen DK Rico Laurits Madsen bruger hellere penge på flere billige vaske end få dyre.
Foto: TV MIDTVEST

- Dyre vaske gør ikke bilen renere

Tal fra tankstationskæden OK viser, at 40 procent vælger at vaske sin bil med den dyre sæsonvask til 129 kroner. Altså mere end dobbelt så meget, som man skal betale for den billigste vask til 69 kroner, som kun 30 procent vælger.

De sidste 30 procenter benytter sig af mellemvasken ’grundigvask’, der koster 89 kroner.

Lederen af FDMs tekniske afdeling er heller ikke i tvivl om, at man som forbruger trygt kan gå udenom de mange lovende tilbud til markant højere priser.

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en rigtig god idé at holde sin bil ren, men bilen bliver altså ikke nødvendigvis renere af, at man ofrer penge på den dyreste vask. Vi anbefaler, at man vælger den billigste vask til den regelmæssige vask, siger Jørgen Jensen, der er leder af FDMs tekniske afdeling.

- Jeg synes, det minder lidt om, at man lukrerer på, at bilerne har set kedelige ud i meget lang tid. Det handler nok om at få lidt flere penge i kassen, og fair nok for det, problemet er bare, at selv de dyre vaske ikke kommer derind, hvor den kritiske snavs sidder på bilerne. Så engang imellem skal man selv i gang for at få fjernet det snavs, som sidder der, hvor maskinen ikke kommer, siger han.

Hos OK-kæden er man dog overbevist om, at bilejerne får præcist det, de betaler for. Din bil bliver ganske enkelt renere, hvis du vælger en dyrere vask.

- Det er som at vælge et længere vaskeprogram på din opvaskemaskine. Det giver sig selv, at jo længere tid, der bliver gjort rent, jo renere bliver det også, lyder det det fra pressechef hos OK, Rasmus Boserup.

FDM anbefaler, at du vasker din bil mindst én gang hver måned. 

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.