Derfor skaber vestjyske landmænd større overskud

Vestjyske landmænd er blandt landets mest virkelystne. De er lidt mere gældsatte, men yngre og bedre i stand til at genere overskud.

Når vi hører om landbruget er det oftest i forbindelse med den dybe krise, erhvervet gennemlever i øjeblikket.

Men der er også landmænd, som klarer sig rigtig godt. Faktisk udgør unge entreprenante landmænd en fjerdedel af de ialt 11.000 heltidsbedrifter i Danmark. Og mange af dem bor ifølge Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i SEGES,  i Vestjylland.

Klaus Kaiser har netop været til Faglig dag i Vestjysk Landboforening, hvor han gav en karakteristik af de vestjyske landmænd.

De er lidt mere gældsatte, men de er bedre i stand til at genere overskud. Årsagen er blandt andet at de har satset på at lave store bedrifter.

- De er yngre end gennemsnittet, har større brug end gennemsnittet og er blandt dem med størst entreprenørtrang og som vil udvikle landbruget fremover, sagde Klaus Kaiser blandt andet på mødet.

Vær effektiv og troværdig
De landmænd, der vil sikre sig i fremtiden skal ifølge Klaus Kaiser fokusere på at optimere bedriften.

De skal øge effektiviteten, produktiviteten og være bevidst om behovet for likviditet. Og så skal de sikre sig et godt forhold til banken.

- Landmændene skal være opsøgende og lægge kortene på bordet. Det gælder om at skabe tillid og troværdighed omkring sine evner som landmand og virksomhedsleder, samt vise, at man har overblik over bedriften, opfordrede Klaus Kaiser.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.