Der bliver brugt mindre antibiotika i danske svinestalde

Forbruget af antibiotika er faldet med 2,7 procent. Det lever op til de politiske mål.

I efteråret satte politikerne et mål om, at landmændenes forbrug af antibiotika i svinestaldene skulle falde med to procent om året frem til 2022. Det har 2019 levet op til.

Her faldt forbruget med 2,7 procent.

Den udvikling er fødevareminister Mogens Jensen godt tilfreds med, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Stor ros til landmændene for fortsat at skrue ned for antibiotikaen. Også fremover skal vi sikre et mere ansvarligt forbrug af antibiotika og fokus på alternativer, så færre dyr behandles med antibiotika, udtaler han i pressemeddelelsen.

Kæmper mod resistens

Problemet med brugen af antibiotika er, at det kan skabe resistens hos mennesker og dyr. Man har eksempelvis set en stigning i antallet af mennesker, der smittes med MRSA fra husdyr.

De nye tal viser også, at danske landmænd har sænket forbruget af antibiotika med 15,5 procent fra 2014 til 2019. Sådan skal det fortsætte, mener ministeren.

- Hvis vi vil mindske risikoen for udvikling af resistens, så skal forbruget af antibiotika til dyr endnu længere ned. Derfor skal vi fortsat være meget ambitiøse, men det er også vigtigt, at syge dyr bliver behandlet, når det er nødvendigt, udtaler han i pressemeddelelsen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.