Demonstrerede mod overbelægning

Bevæbnet med glas og skeer gik sygeplejersker til kamp mod overbelægning i en demonstration foran Danske Regioners generalforsamling.

Politikerne blev mødt af demonstrerende sygeplejersker, da de torsdag formiddag ankom til Danske Regioners generalforsamling i kongrescentret i Herning.

Sygeplejerskerne ønskede at markere deres utilfredshed med den kraftige overbelægning, som mange medicinske afdelinger på sygehusene døjer med.

- Vi håber selvfølgelig, at regionspolitikerne vil tage problemet med i debatten inde på generalforsamlingen, siger formanden for Dansk Sygeplejeråd i Midtjylland, Else Kayser.

Demonstranterne var bevæbnede med glas og skeer - to redskaber der er blevet et symbol på overbelægningen, efter at TV/MIDT-VEST i februar fortalte om en patient på den medicinske afdeling i Holstebro, der lå på gangen og derfor måtte slå på et glas for at kalde på sygeplejerskerne.

 

Interview med formanden for Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland, Else Kayser:

Else Kayser om demonstration mod overbelaegning

 

TV/MIDT-VEST sendte den 3. februar dette indslag om overbelægningen - her kan man se, hvorfor sygeplejerskerne tog glas og skeer med til demonstrationen:

Patienter må ligge på gangene på de medicinske afdelinger i Holstebro og Herning på grund af overbelægning. En uholdbar situation, siger personalet.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.