De rykker ud, når spritulykken sker: - Det bliver aldrig dagligdag at befri folk fra bilvrag

Spirituskørsel har alvorlige konsekvenser. Når ulykken sker, står der en række mennesker klar til at rykke ud og hjælpe både de skyldige og uskyldige.

Det er ikke kun de folk, der er involveret i en spiritusulykke, der bliver påvirket. Det gør redningsfolkene i den grad også.
Det er ikke kun de folk, der er involveret i en spiritusulykke, der bliver påvirket. Det gør redningsfolkene i den grad også.
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Folkene hos Midtjysk Brand og Redning er dem, der rykker ud, når der sker en trafikulykke. Og det er også dem, der først bliver bevidst om, om der er alkohol involveret eller ej.

Jesper Hesselberg, der er viceberedskabschef hos Midtjysk Brand og Redning i Viborg, fortæller:

- Vi kan selvfølgelig godt lugte, om der er spiritus involveret. Så bliver man lidt frustreret og føler med de personer, der er impliceret i uheldet, som måske er helt uskyldige og er havnet i det, fordi en person har haft for meget alkohol i blodet.  

Lige nu er Midtjysk Brand og Redning ved at klargøre en ny vogn, der kan frigøre folk fra smadrede biler. De bliver kaldt ud til mange trafikulykker, og det kan være hårdt for medarbejderne. 

Det fortæller Allan Christensen, der er beredskabsassistent hos Midtjysk Brand og Redning i Viborg:

- Alle skal hjælpes på lige vilkår, selvom man måske nogle gange har lyst til noget andet, hvis en person lige har kørt en halv familie ihjel. Men det gør vi ikke. Men vi kan godt være trætte af, at der er nogle tåber, der ligger og kører sprit. 

Sidste år blev 774 bilister snuppet med en promille over det tilladte i Midt- og Vestjylland.

1:56