De har kørt 700.000 kilometer i deres gamle LandCruiser: Samler penge til Kræftens Bekæmpelse

’Familien På Farten’ tager på nye eventyr – nu vil de køre en tur gennem Canada og Alaska.

Knap har Helge og Anne Grethe fra 'Familie på Farten' holdt det sidste af omkring 100 foredrag, rundt omkring i hele Danmark, om deres “Vandring for Livet,” før de nu begiver sig ud på et nyt rejseeventyr: “Sammen i Vildmarken”.

Familie på Farten vil køre 50.000 kilometer i deres gamle LandCruiser, på kryds og tværs igennem Canada og Alaska blandt bjørne og guldgravere.

quoteDen gamle Toyota har været vores andet hjem. Nu håber vi, den kan klare endnu 50.000 kilometer i den nordamerikanske vildmark.

Helge Rude Kristensen

Den 2. maj flyver de til Halifax på den Canadiske østkyst og får udleveret deres bil, der i april blev afskibet fra Antwerpen. 

- Vi har sat et halvt år af til turen, siger Helge Rude Kristensen til TV MIDTVEST. 

Og han vil ikke afvise, at det bliver deres sidste tur i den 20 år gamle LandCruiser, der indtil nu har kørt over 700.000 kilometer på alverdens landeveje.

- Den gamle Toyota har været vores andet hjem. Nu håber vi, den kan klare endnu 50.000 kilometer i den nordamerikanske vildmark, siger han.

Først går turen fra Halifax mod nord til Ishavet, videre igennem Canada mod vest, hvor de krydser grænsen til Alaska og herfra videre ud mod Stillehavet. Og så lige retur til Halifax.

- Vi kommer ud i hjørnerne og vil opleve ødemarken med dens imponerende natur og vilde dyreliv, siger Helge Rude Kristensen.

Han lægger ikke skjul på, at et møde med en bjørn, står højt på ønskelisten.

Parret har haft mange smukke oplevelser i fantastisk natur på deres rejser rundt om i Verden.
Parret har haft mange smukke oplevelser i fantastisk natur på deres rejser rundt om i Verden.

Guldgraveren fra Mors

På deres vej gennem Alaska håber de to eventyrere at møde Janne Holmberg fra Mors. 

quoteFor meget planlægning ødelægger eventyret.

Helge Rude Kristensen

Hun var for mange år siden på rejse i Nordamerika og mødte en ung amerikansk guldgraver. De blev gift, og slog sig ned som guldgravere - helt isoleret,  langt ude i Alaskas vildmark.

- Vi glæder os meget til at møde Janne Holmberg. Hun må have en fantastisk historie at fortælle, siden hun forlod sine forældre hjemme i Nykøbing, siger Anne Grethe Trangbæk.

- Men ellers har vi ikke så mange aftaler på forhånd. For meget planlægning ødelægger eventyret, tilføjer Helge Rude Kristensen.

Vil samle ind til Kræftens Bekæmpelse

I lighed med projektet “Vandring for Livet,” hvor Helge vandrede 3500 kilometer fra Nordkap til Give, vil Helge og Anne Grethe også denne gang samle ind til Kræftens Bekæmpelse.

Man kan følge de to på deres hjemmeside og Facebook. Her vil de løbende fortælle om deres oplevelser i vildmarken, hvor det mange steder er mere almindeligt at møde en bjørn, end et menneske.

Senere vil der, i lighed med TV serien “Vandring for livet,” blive produceret et TV program, som vil blive vist i TV MIDTVEST til vinter.