De fleste får solcellestøtte

Alt tyder på, at de fleste private ansøgere får opfyldt deres ønske om at få del i statens solcellepuljer. (Arkivfoto)

Antallet af ansøgninger eksploderede, da Energinet.dk d. 16. marts åbnede op for statens solcellepuljer, der gav private solcelleejere mulighed for at søge om pristillæg på overskudsstrøm.

Men nu hvor Energinet.dk har gennemgået 90 % af ansøgningerne, ser det ud til, at de fleste får ønsket om at tage del i puljen opfyldt. Det skriver Ingeniøren på deres hjemmeside.

- De næste dages fintælling må vise, om der overhovedet bliver behov for lodtrækning, siger Louise Rønne Christensen, som er leder af Energinet.dk's solcelleadministration.

Forklaringen er, at en række ansøgere kom til at indtaste tallet 6000 i stedet for 6 kW, da de ville søge om tilskud i puljen på i alt 12 MW. Samtidig har mange sendt den samme ansøgning flere gange.

Ansøgningsfristen løber frem til 31. maj. Ansøgere, der ikke får tilskud fra solcellepuljen, kommer forrest i køen til en opsamlingspulje, der bliver udbudt til efteråret.

Ifølge Ingeniøren lover Energinet.dk, at de ansøgere, der indsendte en ansøgning d. 16. marts, kan forvente at få tilsagn eller afslag i løbet af et par uger efter påske. Senere ankomne ansøgninger bliver behandlet hurtigst muligt. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.