Danskernes Parti politianmelder SFI

Danskernes Parti politianmelder Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, efter forskningscentret i en rapport har beskyldt partiet for at være ekstremistisk og anti-demokratisk.

Danskernes Parti med formand Daniel Carlsen i spidsen politianmelder nu Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. I en rapport, der kortlægger ekstremistiske og anti-demokratiske grupper i det midt- og vestjyske, beskylder forskningscenteret danskernes parti for at udøve vold.

Forskningscenteret, der hører under socialministeriet, skriver i rapporten, at danskernes parti i sommeren 2011 hyrede såkaldte gorillaer til at overfalde venstreorienterede. Partiformanden Daniel Carlsen mener ikke, der er hold i forskningscentrets rapport.

- Det er en meget grov beskyldning og ganske enkelt en lodret løgn at påstå, at vi hyrer såkaldte gorillaer, siger han.

Danskernes Parti: Vi er demokrater

Det Nationale Forskningscenter for Velfærd beskylder også Danskernes Parti for at være anti-demokrater. I rapporten skriver forskningscentret blandt andet om partiformandens tidligere tilknytning til Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse.

- Danskernes Parti blev stiftet af den nuværende formand i 2011. Han har tidligere været medlem af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB), der er en bevægelse med Hitlers nazisme som forbillede. Formanden siger i et interview, at han er enig i DNSB`s indvandrerpolitik, men tager afstand fra deres antidemokratiske karakter. Det skriver SFI i rapporten.

Daniel Carlsen tager også afstand til den beskyldning.

- Vi er i høj grad demokrater, hvilket også fremgår af vores principprogram. Men det er rigtigt, at vi ikke er liberale demokrater, der betragter Danmark som hele verdens socialkontor, siger han.

Eksternt link: Find rapporten fra SFI her.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.