Danskerne: Udlændinge må gerne købe danske sommerhuse

To tredjedele af danskerne, 66 procent, synes, at borgere fra andre EU-lande skal have lov at købe et sommerhus i Danmark. 23 procent siger nej.

Alle skal have ret til at købe sommerhus i Danmark. Det mener i hvert fald et klart flertal af danskerne, ifølge en spørgeundersøgelse YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden Home blandt godt 2.000 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.  

To tredjedele af danskerne, 66 procent, synes, at borgere fra andre EU-lande skal have lov at købe et sommerhus i Danmark. 23 procent siger nej, mens 11 procent er i tvivl. Der er flertal blandt danskerne i alle aldersgrupper og i alle regioner af landet. De positive toner fra danskerne vil formentlig glæde mange udenlandske turister, i hvert fald oplever Home en stor interesse for danske sommerhuse i sommermånederne.  

- I sommerhalvåret møder vores ejendomsmæglere dagligt turister, der kommer ind i butikken, fordi de er interesserede i at købe et sommerhus. Typisk bor de til leje i et sommerhus. Og de har meget svært ved at forstå, hvorfor det er sådan i Danmark - især når danskerne kan købe andre steder i EU. siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Den nye rundspørge viser en klar ændring i danskernes holdning i forhold til udlændinges køb af danske sommerhuse. Således var der i en lignende Megafon-måling fra 2011 kun 49 procent af danskerne, der mente, at udlændinge burde have lov til at købe sommerhus i Danmark. 44 procent sagde 'nej', og 7 procent svarede dengang 'ved ikke'.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.