Danskerne raser: Pablo stjålet to gange på to dage

​På bare to dage er narkohunden Pablo blevet stjålet to gange. Det har fået Facebook-brugerne til tasterne.

Til hverdag har narkohunden Pablo sin gang i Karup, hvor han sammen med sin ejer arbejder for Air Force Training Centers hundetræningscenter.

Eller det havde han.

For to dage siden blev han stjålet fra sin hundegård i Aarhus, men i går blev han heldigvis fundet igen. Her til morgen var han så væk igen.

En sag som optager danskerne, der stiller spørgsmålet: Hvem kan få sig selv til at stjæle en hund?

- Nej nej, stakkels hund

Det første opslag om tyveriet blev delt mere end 15.000 gange i hele landet. Derfor var glæden også stor, da melding lød, at Pablo nu var kommet hjem igen.

- Absolut dagens bedste nyhed. Min første tanke at Pablo allerede var uden for landets grænser, men heldigvis tog jeg fejl.

-Skønt! Der må være en glad og lettet ejer

Det er kun to af de glade beskeder, som der blev skrevet på Flyvevåbnets Facebook-side i går.

Men lige så glade folk blev for at han kom hjem igen, lige så forargede blev de, da beskeden her til morgen lød, at Pablo nu var væk igen.

For på trods af bedre sikring af hundens hundegård med ekstra låse, så var hunden væk, da ejeren her til morgen kom ud til ham. Hegnet til gården var simpelthen klippet op.

- Nej nej, stakkels hund, lyder kommentaren fra en af brugerne.

Tyven havde ignoreret de ekstra låse og i stedet klippet sig vej ind i hundegården.
Tyven havde ignoreret de ekstra låse og i stedet klippet sig vej ind i hundegården.
Foto: TV2 Østjylland

Stod i hundegård natten efter tyveri

En af de ting, som virkelig har fået brugerne til tasterne er, at Pablo ikke var inde i huset ved sine ejere, men i stedet stod i en hundegård lige efter, at han var blevet stjålet.

Det er der dog en god forklaring på.

- Hundegården er altså hans hjem. Som tjenestehundefører er jeg på arbejde otte timer om dagen, og der er Pablo med. Når han kommer hjem, så er han træt, ligesom vi mennesker er, når vi går på arbejde, og han har simpelthen behov for noget hvile, og det har han herude, hvor han er sig selv. Fordi hvis han ligger inde i huset, hvor jeg går rundt, så vil han hele tiden ligge og holde øje med mig, for det er jo sjovt der, hvor jeg er, og det vil han ikke slappe ordentligt af ved inde i huset, fortæller den frustrerede hundefører, Michael Johansen.

Michael Johansen var i går lettet over at få Pablo hjem igen, men der gik ikke lang tid før, at glæden var knust.
Michael Johansen var i går lettet over at få Pablo hjem igen, men der gik ikke lang tid før, at glæden var knust.
Foto: TV2 Østjylland

Han forstår dog godt, at det kan virke mærkeligt for nogle personer, at han allerede samme nat som hunden er fundet vælger at lukke sin hund ud i gården.

- Jeg kan godt forstå, at folk tænker, som de gør. Og jeg tænker også, om det kan være rigtigt. Men omvendt er der ikke nogen, der skal bestemme, om han skal lukkes inde i en kælder eller i et hus på grund af det her. Det kan simpelthen ikke passe. Han har det rigtigt, rigtigt godt med at være herude, slår han fast, men tilføjer, at han ikke er sikker på, om han kan fortsætte, når han forhåbentligt snart får Pablo hjem igen.

- Forhåbentligt kan vi fortsætte med det, men vi kan godt se, at det kan gå hen og blive besværligt fremover, tilføjer han. 

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.