Danskerne handlede for rekordbeløb på Black Friday

Selv om fænomenet er ærkeamerikansk, får Black Friday år for år bedre og bedre fat i danskerne.

Black Friday 2017 blev den største af sin art nogensinde i Danmark. I år lå omsætningen betydeligt højere end sidste år.

Danskerne shoppede i fredags for 2,1 milliarder kroner inklusive den nethandel, der blev registreret på dagen. Det er en fremgang på 5,8 procent i forhold til sidste år, hvor omsætningen på selve dagen landede på to milliarder kroner. Det oplyser Nets, der står bag dankortet og NemID.

- Vi ser tydeligt, at tendensen fra de tidligere år fortsætter. Nu kender mere end ni ud af ti danskere til fænomenet Black Friday. Mange bruger dagen til at tage forskud på julegaveindkøbene, og for detailhandlen er det en oplagt måde at markere starten på julehandlen, fortæller Tine Marie Andersen, politisk konsulent for Black Friday ved Dansk Erhverv.

Rekordshoppingen gør Black Friday 2017 til den største enkeltstående handelsdag i Danmark nogensinde. Desuden kan tallet vokse de kommende dage, når netbutikkerne får pakket og sendt bestillingerne og derefter modtager betalingen.

Travlhed i onlinebutikker

Tal fra Nets viser, at godt to ud af fem Dankort-betalinger nu sker kontaktløst, men også på nettet var der travlhed fra morgenstunden i fredags.

Ifølge Nets udgjorde E-handlen fredag 13,6 procent af den samlede handel, hvilket er en stigning på knap to procentpoint i forhold til sidste år.

Dette tal ventes at stige i løbet af ugen, efterhånden som betalingerne går igennem til landets netbutikker.

Sidste år viste tal fra Dansk Erhverv, at mere end hver fjerde dansker havde Dankortet oppe ad lommen på Black Friday. Det tal ventes også være steget i år.

2:21
Selv om mange af os bliver fristet af tilbuddene, så er der delte meninger om Black Friday-konceptet.