Handling kan redde arbejdspladser - Dansk Byggeri roser kommuner

Dansk Byggeri roser en række midt- og vestjyske kommuner for at vise stor velvilje mod erhvervslivet ved blandt andet at fremrykke betalinger.

Kommunerne hjælper erhvervslivet til at overleve.
Kommunerne hjælper erhvervslivet til at overleve.
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Fire midt- og vestjyske kommuner modtager stor ros fra Dansk Byggeri. Kommunerne har nemlig valgt at fremrykke betalinger for udført arbejde. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om kommunerne Herning, Ikast-brande, Ringkøbing-Skjern og Skive.

De fremrykkede betalinger kan komme til at betyde, at nogle af de lokale virksomheder kan minimere eller helt undgå at skulle fyre medarbejdere.

- Jo flere arbejdspladser vi kan redde, jo hurtigere kan vi komme op i gear på den anden side af coronakrisen og minimere tabene, siger Niels Hansen, der er næstformand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, i en pressemeddelelse.

- Jeg synes, at Folketinget har været hurtige til at få lavet hjælpepakker, og hvis kommunerne handler hurtigt, kan de også redde lokale arbejdspladser, fortsætter han.

Kommunerne Herning, Viborg, Ringkøbing-Skjern og Skive ser ifølge Dansk Byggeri også på, om de kan fremrykke byggeprojekter. 

- For hver dag der går, bliver det sværere for vores virksomheder at holde skindet på næsen, så det er afgørende, at kommunerne hurtigt får sendt de opgaver i omløb, som de ligger inde med, siger næstformanden.

- Ringkøbing-Skjern har for eksempel allerede fremrykket opgaver og er i gang med at finde flere byggeprojekter frem fra skuffen. Det er hurtig handling og fortjener ros, fortsætter han. 

Flere kommuner skal på banen

Samtidig med at Niels Hansen roser en håndfuld af de midt- og vestjyske kommuner, kommer han også med en opfordring. Flere skal gøre som Herning, Ikast-Brande, Skive, Viborg og Ringkøbing-Skjern.

- Udover at fremrykke betalinger og byggeprojekter er der et åbent vindue for at renovere skoler og børnehaver, som trænger til en kærlig hånd, nu hvor de alligevel står tomme, siger han. 

Derudover opfordrer næstformanden til, at kommunerne sørger for, at genbrugspladserne er åbne for erhvervslivet og at byggesagsbehandlinger ikke går i stå, selvom rådhuset er lukket.

- Det er afgørende for, at virksomhederne kan holde gang i hjulene, siger han. 

Dog glæder Dansk Byggeri sig over, at kommunerne generelt viser stor velvilje i forhold til at hjælpe erhvervslivet. 

 - Vores lokale erhvervsliv er uden tvivl presset, og hurtig handling fra kommunerne vil have den største effekt både nu og i fremtiden. Vi må hjælpe hinanden, så vi kommer bedst muligt ud på den anden side, siger Niels Hansen i en pressemeddelelse. 

2:46
Coronavirus presser de danske virksomheder. I Herning har et el-firma fyret 15 medarbejdere på grund af aflyste ordrer.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST