Danmarks Jægerforbund vil bekæmpe mårhund med natkikkert

Venstre bakker op om forslaget, der skal gøre det lettere at udrydde mårhunden i den danske natur.

Den invasive art, mårhunden, hærger og breder sig i den jyske natur. Derfor presser Danmarks Jægerforbund nu på for at jægerne skal have lov til at bruge en natsigte, som gør det mulig at skyde mårhunden, når den er allermest aktiv.

- Mårhunden er et typisk natdyr, og det er jo lidt ærgerligt, hvis vi kun kan se dem i håndkikkerten, men vi kan ikke se dem, når vi skal til at skyde dem, siger Hans Jørgen Dahl, der er Jæger i Tarm ved Skjern.

- Det er bekæmpelse af et invasivt rovdyr, og det er det, vi er nødt til at have de nødvendige redskaber til, siger Claus Lind Christensen, der er formand for Danmarks Jægerforbund.

Danmarks Jægerforbund ønsker en ændring af lovgivningen for at komme mårhunden til livs. 

Venstre bakker op om forslag

Mårhunden stammer fra Østasien, og den har ingen naturlige fjender i den danske natur, som gør, at antallet vokser eksplosivt. Derfor støtter Venstre op om jægernes ønske om at få den nu ulovlige natsigte gjort lovlig.

- Jeg mener, at når der er tale om udstyr til at fjerne en invasiv art som mårhunden, så kan man ikke sammenligne det med jagt. Vi støtter, at man bruger den til at komme mårhunden til livs – men når man eksempelvis skal på bukkejagt, så er det selvfølgelig ikke i orden at bruge den, lyder det fra Thomas Danielsen, der er medlem af Folketinget for Venstre og netop udnævnt som klima, energi-, og forsyningsordfører. 

quote- Mårhunden er et typisk natdyr, og det er jo lidt ærgerligt, hvis vi kun kan se dem i håndkikkerten, men vi kan ikke se dem, når vi skal til at skyde dem. 

Hans Jørgen Dahl, jæger.

- De jægere, som løfter den samfundsopgave, det er at forsøge at udrydde mårhunden – de gør et kæmpe arbejde. Det har ikke noget med jagt at gøre, skal man huske på. De opsøger aktivt mårhunden, og de bruger penge på udstyr til at få den udryddet.

For at imødekomme jægerforbundets ønske, vil Thomas Danielsen nu tage fat i miljøministeren for at få ændret lovgivningen.

- Vi har taget mange initiativer, men vi er ikke i mål endnu. Vi skal gøre det lettere endnu for jægerne at komme mårhunden til livs, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Miljøministeriet. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Miljø.