Danmark runder en million coronatest efter sløv start

I alt er der udført 1.001.257 coronatest i Danmark. I alt er 12.675 blevet testet positive for coronavirus.

Der er foretaget over en million test for coronavirus i Danmark.

Det viser de seneste tal fra Danske Regioner fredag på baggrund af et udtræk hos Statens Serum Institut.

I alt er der udført 1.001.257 coronatest. Det betyder imidlertid ikke, at over en million danskere er blevet testet, da flere personer kan være blevet testet flere gange.

Der er ikke tal for, hvor mange individer der er blevet testet.

76 procent af testene er blevet foretaget på hospitalerne. De resterende 24 procent af foretaget i eksempelvis de hvide telte, der er stillet op rundtom i landet, som Testcenter Danmark har ansvaret for.

quoteDer har været udfordringer undervejs, og ved coronakrisens udbrud skulle vi kæmpe med resten af verden om at skaffe enorme mængder udstyr. Men vi formåede at finde nye løsninger.

Stephanie Lose, formand, Danske Regioner

Danske Regioners formand, Stephanie Lose, mener, at det skarpe hjørne er rundet "takket være en fantastisk indsats fra medarbejderne", herunder blandt andet sygeplejersker, læger, bioanalytikere og indkøbere.

- Der har været udfordringer undervejs, og ved coronakrisens udbrud skulle vi kæmpe med resten af verden om at skaffe enorme mængder udstyr. Men vi formåede at finde nye løsninger.

- Vores fælles indsats har været kraftigt medvirkende til, at vi står med den solide testkapacitet, vi har i dag, siger hun i en skriftlig kommentar.

Danmark har i dag en offensiv teststrategi, hvor alle, som udviser symptomer eller har været i kontakt med en smittet, opfordres til at lade sig teste, hvilket der er rig mulighed for.

Men sådan var det ikke, da coronaepidemien brød ud i Danmark.

I begyndelsen af epidemien var det begrænset, hvem der kunne få en test, hvilket var genstand for kritik.

Blandt andet Verdenssundhedsorganisation (WHO) slog flere gange fast, at det for at kontrollere udbruddet var vigtigt at teste så mange som muligt.

Med tiden udvidede myndighederne beredskabet, så flere kunne blive testet. Og i dag kan alle altså blive testet på enten hospitaler eller i de hvide testtelte.

I alt 12.675 i Danmark er blevet testet positive for coronavirus, viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.