Danish Crown: Find flere penge til svinebønderne

Danish Crown og Fødevareforbundet NNF opfordrer politikerne til at finde penge til de mange investeringslystne svineproducenter.

I alt har 169 danske svineproducenter søgt om tilskud ved Miljø- og Fødevareministeriet for at kunne bygge stalde, der til sammen skal kunne producere to millioner slagtesvin om året.

quoteDet er fantastisk, at danske svineproducenter har genfundet investeringslysten, og det skaber muligheder for vækst i form af flere arbejdspladser og eksportindtægter.

 Henrik Mortensen, formand, Danske Svineproducenter.

Danish Crown og Fødevareforbundet NNF opfordrer derfor nu politikerne til at finde flere penge. Årsagen er, at kun omkring halvdelen af de landmænd, der har søgt om tilskud, har udsigt til at få del i midlerne.

- Det er utroligt positivt, at så mange svineproducenter tror på fremtiden og vil investere i nye stalde. Landbrugspakken har afgjort skabt lidt optimisme i dansk landbrug. Derfor håber jeg også, at politikerne kan finde de ekstra penge, der skal til, for at kickstarte dansk svineproduktion, udtaler Jais Valeur, der direktør i Danish Crown, i en pressemeddelelse.

Flere midler vil skabe vækst

Miljø- og Fødevareministeriet har modtaget ansøgninger på i alt 360 millioner kroner til staldbyggeri, mens der på nuværende tidspunkt er afsat en pulje på 171 millioner kroner.

- Det er fantastisk, at danske svineproducenter har genfundet investeringslysten, og det skaber muligheder for vækst i form af flere arbejdspladser og eksportindtægter, siger Henrik Mortensen, der er formand for Danske Svineproducenter.

Siden 2005 er det årlige antal af slagtesvin til de danske slagterier faldet med næsten fem millioner grise, og det har kostet tusindvis af slagteriarbejdere jobbet.  Så sent som sidste uge tvang et fornyet fald i antallet af slagtesvin Danish Crown til at nedlægge aftenholdet på slagteriet i Ringsted, hvilket betyder, at der ryger 100 arbejdspladser.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.