Danielsen ikke længere fiskeriordfører: - Jeg har været åben omkring det

​Thomas Danielsen (V) mener ikke, at hans afgang som fiskeriordfører er foregået ’i hemmelighed’, som Ekstra Bladet skriver onsdag morgen.

- Jeg har været helt åben omkring det i alle sammenhænge, siger Thomas Danielsen om sin afgang som fiskeriordfører. Foto: Poul Erik Sørensen, TV MIDTVEST

- Jeg har været helt åben omkring det i alle sammenhænge. Der er ikke nogen aktører indenfor branchen, der er i tvivl om, at jeg ikke længere er fiskeriordfører.

Sådan lyder det fra Thomas Danielsen, efter Ekstra Bladet onsdag morgen skriver, at venstrepolitikerens farvel til posten som fiskeriordfører er foregået i al ubemærkethed og med uro i kulissen.

Læs også V-profil er ikke længere fiskeriordfører

Den udlægning kan Thomas Danielsen med egne ord ’ikke genkende’.

- Der er ikke nogen uro, forklarer han overfor TV MIDTVEST.

- Jeg blander mig ikke I, hvad Ekstra Bladet skriver, men jeg offentliggjorde allerede på en fiskeriforsamling i Thyborøn i starten af året, at Erling Bonnesen ville køre videre som fiskeriordfører. Venstre har sendt nye ordførerlister ud, og derfor kan jeg kun trække på smilebåndet over, at Ekstra Bladet skriver, at det har været en hemmelighed.

Du har forklaret, at din afgang som fiskeriordfører er blevet meldt internt ud i branchen, men hvordan skal vælgerne vide, at du ikke længere sidder på posten, hvis det ikke bliver meldt ud i offentligheden?

- Venstre har sendt sin ordførerliste ud, og der fremgår det helt klart, at Bonnesen sidder på posten. Der er ikke nogen hemmeligheder, forklarer Thomas Danielsen.

- Jeg har været helt åben omkring det. Jeg har ikke fået fjernet ordførerskabet på min hjemmeside, det erkender jeg, men det bunder i, at den er passiv, lyder det.

Oplysningen står ikke længere på Thomas Danielsens hjemmeside.

Overtog posten i forbindelse med barselsorlov

Thomas Danielsen forklarer, at Erling Bonnesen (V) overtog ordførerskabet i foråret i forbindelse med seks måneders barselsorlov. Og på grund af forhandlinger, som fortsat ikke er afsluttet efter, Thomas Danielsen er vendt tilbage fra Barsel.

Derfor var det naturligt at lade Bonnesen fortsætte i den rolle, forklarer den nu forhenværende fiskeriordfører.

- Det ville ikke give mening, hvis jeg skulle gå ind og afslutte de forhandlinger, han har startet, siger Thomas Danielsen.

Thomas Danielsen bestrider fortsat sine andre ordførerskaber, så det er udelukkende posten som fiskeriordfører, han ikke længere sidder på.