Danielsen fravalgt som klimaordfører – Venstre vil have en københavner

Efter en større rokade i Venstre mister Thomas Danielsen posten som Klima- og Energi-ordfører. I stedet overtager Tommy Ahlers klimaordførerskabet.

Fra i dag er Thomas Danielsen ikke længere Klima- og Energi-ordfører for Venstre. Formanden, Jakob Ellemann-Jensen, har ønsket at sætte sit eget hold, og her skulle der være en københavnsk profil på klima-posten.

Derfor måtte Danielsen vige pladsen.

- Jeg ser det ikke som en degradering, og det er klart mig, der har fået flest nye arbejdsområder. Jeg blev tilbudt andre ordførerskaber, men sagde nej, da det ikke var noget, jeg brændte for, siger Thomas Danielsen, der er på barsel indtil den 27. juni.

Tommy Ahlers overtager nu posten som klimaordfører.

Mere økonomisk ansvar

Thomas Danielsen skal i stedet være næstformand i både Klima- Energi- og Forsyningsudvalget og Folketingets Finansudvalg. Det er de højeste poster en fra blå blok kan få i disse udvalg.

- Jeg har savnet at få mere økonomisk ansvar, og det er poster, der er svære at få. Jeg er også glad for, at jeg kan fortsætte på en ledende post i klima- og energiudvalget samtidig med de nye ansvarsområder i Finansudvalget og Erhvervsudvalget, siger Thomas Danielsen, der er uddannet bankrådgiver.

Mere fokus på Midt- og Vestjylland

Ifølge Thomas Danielsen selv, så bliver hans politiske palette nu bredere, men han får også mulighed for at have mere fokus på det område, han er valgt i.

- Jeg glæder mig til at arbejde med vigtige opgaver for vores landsdel mere bredt, hvilket jeg kan efter den nye konstituering i dag, siger Venstrepolitikeren, der er valgt i Vestjyllands Storkreds.

Thomas Danielsens tidligere ordførerskab bliver nu delt i to. Tommy Ahlers får klimadelen, mens Carsten Kissmeyer bliver ordfører for forsyning og energi.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.