Danielsen afviser jagt på ynglende dyr: Medlemsjagt af DN

Thomas Danielsen og Venstre ønsker ikke at åbne for jagt af ynglende dyr. Han er utilfreds med, at Dansk Naturfredningsforening siger netop dette og kalder det for en medlemsjagt.

Thomas Danielsen, der er medlem af folketingets miljøudvalg og jagtordfører for Venstre, er utilfreds med Dansk Naturfredningsforenings (DN) udsagn om, at Venstre ønsker at frigive jagt på ynglende dyr.

DN og Dyrenes Beskyttelse er oprørte over, at regeringen ønsker at fjerne den såkaldte ”bør-regel” i jagtloven, som siger: ”Der bør ikke drives jagt i perioden 1. februar - 31. august.” Ifølge biolog Bo Håkansson fra DN vil det betyde, at det nu bliver tilladt at skyde dyr som kronhjort, rådyr eller andre arter, mens de opfostrer deres unger.

Thomas Danielsen bekræfter, at man vil fjerne reglen, men afviser, at det betyder, man kan jage ynglende dyr.

- Man kommer naturligvis ikke til at skyde dyr, der yngler. Det er der ikke nogen medlemmer af folketinget, som ønsker. Det er en regel, der stammer fra, da man ikke havde individuelle jagttider, siger Thomas Danielsen.

Det er vildtforvaltningsrådet, som indstiller jagttiderne, og i det råd sidder blandt andet DN. Ifølge Thomas Danielsen har DN også selv foreslået, at lave jagt på grågæs i august, hvilket altså vil stride med ”bør-reglen”. Derfor er han meget utilfreds med det, han kalder en mediekampagne fra DNs side.

- Den er utiltalende, og jeg kan faktisk ikke forstå, at man som en af de organisationer, som regeringen har inviteret til bordet for at lave jagttider, går ud og laver sådan en kampagne. Det er ren og skær medlemsjagt, og det har ikke noget med faglighed at gøre, siger Thomas Danielsen, der er jagtordfører for Venstre.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra DN.

Medlemmer af vildforvaltningsrådet


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.