Dan skiftede soldaterlivet ud med børnepasning

Dan Kjærbye Jørgensen  tilhører en særdeles sjælden race. Han skiftede nemlig i 2013 jobbet som officer ud til fordel for privat børnepasser. 

Før var Dan Kjærbye Jørgensens liv fyldt med krudt og kugler. I dag er det skiftet ud med krudtugler. 

- Det giver mig rigtig meget at have det her arbejde, siger Dan Kjærbye Jørgensen, der nu befinder sig i en af de mest kvindedominerede verdener. 

quoteMan skal i hvert fald hvile i sig selv, og det føler jeg, at jeg gør. Jeg defineres jo ikke ved det arbejde, jeg har. 

Dan Kjærbye Jørgensen. 

Indtil 2013 var han officer i Forsvaret. En arbejdsplads med 95 procent mænd. I dag er han privat børnepasser. Et job som under to procent mænd har.  

- I forsvaret har man altid været meget væk, og jeg trængte til at komme hjem. Så sagde min kone, at jeg jo kunne være børnepasser sammen med hende, og så tænkte jeg, det kan jeg da godt, siger Dan Kjærbye Jørgensen.

Sammen med sin kone Lillian har han skabt et børneunivers i baghaven, hvor ni børn i alderen 0-3 år hver dag slår sig løs. 

- Jeg synes, det er rigtig dejligt. Det er en stor forskel fra det, jeg lavede før. Men jeg er hjemme hver dag nu. Jeg kan lege med legoklodser, traktorer og dukker hver dag, man har en masse gode oplevelser hver dag med børnene, siger den tidligere officer. 

Børnepasning  ikke mindre mandigt end soldaterlivet 

Selvom jobbet som officer måske i nogens øjne kan virke mere maskulint, så har jobskiftet på ingen måde ændret Lillians syn på sin mand og kollega - tværtimod.  

- Det er jo mega sejt, at uanset om man er i et kvindefag eller mandefag, så er det jo sejt, at man står ved det man er, siger konen Lilian. 

Et sådan jobskifte kræver da også noget af den person, som tør det  og gør det. 

- Men det er nok sværere for mændene at komme ind i et damefag, man skal i hvert fald hvile i sig selv, og det føler jeg, at jeg gør. Jeg defineres jo ikke ved det arbejde, jeg har. Jeg defineres ved den person, jeg er og den jeg er som familiefar, siger Dan Kjærbye Jørgensen. 

Dan Kjærbye Jørgensen har dog ikke helt sluppet forsvaret. Han er nemlig stadig reserveofficer og har meldt sig ind i hjemmeværnet.