To dage til valget: Lyt, læs og se meget mere om kandidaterne på din stemmeseddel

Bliv klogere på hvem der gemmer sig bag navnene på stemmesedlen i din valgkreds lige her.

Hvem gemmer sig bag navnene på din stemmeseddel til folketingsvalget? Har kan du blive klogere på menneskerne, partierne og holdningerne. Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Omkring 20 procent af vælgerne svarer i de fleste meningsmålinger, at de fortsat er i tvivl om, hvor krydset skal sættes, når vi går til folketingsvalg på Grundlovsdag. 

Er du også i tvivl?

Eller vakler du måske imellem forskellige kandidater inden for samme parti eller blok? 

Så har vi her lavet en samling fra TV MIDTVESTs foreløbige valgdækning, som kan gøre dig klogere på nogle af de navne, du kan møde på stemmesedlen, når du om fem dage står bag stemmeboksens forhæng med blyanten i hånden. 

 

Kandidattesten

Vi har lavet en kandidattest, hvor kandidaterne i både Nordjyllands og Vestjyllands har svaret på en lang række spørgsmål om forskellige politiske områder. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du tage kandidattesten og se, hvem du er mest enig med. Tag kandidattesten her.

Tag kandidattesten og se, hvilke folketingskandidater fra landsdelen du er mest enig og uenig med. Foto: Martin Orvad

 

 

Mød partierne - også mens du slår græs eller kører bil

I programmerne Klaus & Kandidaterne har tre kandidaterne fra hvert parti været i krydsild i vores valgstudie. Alle tretten partier kommer igennem studiet. Vi mangler Nye Borgerlige og Socialdemokratiet, som bliver tilføjet listen her, når de har været på besøg henholdsvis søndag den. 2 juni og mandag den 3. juni. Du kan se eller gense programmerne her.

 

Men har du bedre tid til at lytte til politikerne, er programmerne også udgivet som podcast. Podcasten hedder 'Klaus & Kandidaterne' og kan findes i iTunes  eller på Spotify. 

Du kan også lytte til programmerne ved at bruge et link nederst i denne artikel.  

28:16

Vært Klaus Knudsen Pedersen har haft kandidaterne i krydsild.

Luk video

 

 

Debatter

Vi har dækket hele valgdebatter både i Skive og på Mors. Valgdebatterne finder du her

01:24:40

Er du mere til kandidater i direkte duel med modstanderne, så kan det være valgdebatterne er noget for dig. Her er en fra Skive. 

Luk video

 

 

Kandidaterne på to minutter

Kandidaterne på stemmesedlerne i Nordjyllands- og Vestjyllands Storkredse har alle fået lejlighed til at indspille deres egne kandidatvideoer, hvor de i omegnen af to minutter har fået mulighed for at snuppe dit kryds. Se alle kandidaternes videoer her

Vil du helst se og læse om kandidaterne uden at blive forstyret af ordstyrere, modkandidater  og journalister. Så er det her.  Foto: TV MIDTVEST

 

 

Valg I Blinde

I programserien 'Valg I Blinde' har vælgerne været i centrum i en omgang politisk blind-dating. Uden at kende parti-logo og politisk farve, udspørger vælgerne tre kandidater fra forskellige partier.

 

Spørgsmålet er så, om vælgerne ender med nogle helt andre kandidater og partier, end de havde forestillet sig, før de gik i den blinde stemmeboks. Valg I Blinde kan ses lige her.

09:08

Hvad sker der i mødet mellem politikere og vælgere, når man fjerner politisk farve, partilogo og det personlige indtryk? Få svaret i Valg i blinde.

Luk video

 

 

 

Lyt dig klogere på et krydset her

Herunder kan du lytte til kandidaterne i krydsild i Klaus & Kandidaterne. Listen bliver løbende opdateret med de sidste partier, når de har rundet vores valgstudie.