Cykler for over to millioner kroner stjålet på ti måneder

På ti måneder er cykler til en samlet værdi af 2,35 millioner kroner blevet stjålet fra cykelhandlere og private i Midt- og Vestjylland.

Cykeltyve er jævnligt på spil i det midt- og vestjyske, og på under et år er der blevet stjålet 90 cykler til en samlet værdi af omkring 2.350.000 kroner.

BikeWorld i Silkeborg er senest blevet ramt. I morges blev der her stjålet 13 cykler, som blev smidt ind i en kassevogn. Kassevognen blev fundet to timer senere ved grænsen, og her blev tre litauiske mænd på 29, 38 og 42 år anholdt. De mistænkes for flere større indbrud i cykelforretninger i Jylland, hvor der er blevet stjålet kostbare cykler.

Det var en større efterforskningssag mod organiseret cykeltyveri, der kulminerede mandag morgen for Midt- og Vestjyllands Politi, Østjyllands Politi og grænsepolitiet.

De to politikredse skal nu undersøge, om der kan være en sammenhæng med lignende cykelindbrud begået her i landsdelen.

Cykeltyverier det seneste år

25. marts 2019: Cycle Sport ramt to gange

I slutningen af marts var cykeltyve på spil hos en anden cykelhandler i Silkeborg. Cycle Sport fik stjålet 25 cykler til en værdi af over en halv million kroner.

- Det er frustrerende, at vi ikke kan have vores ting i fred. Det er enormt tidskrævende det her, sagde butiksejer Frederik Månsson dengang.

Det var anden gang på under et halvt år, cykeltyve lavede indbrud i butikken. I oktober blev der stjålet 15 cykler, der ligeledes havde en samlet værdi på over en halv million kroner.

31. oktober 2018: To cykler stjålet privat

To specielle cykler til en værdi af 200.000 kroner blev i efteråret stjålet hos Kenneth Tang i Holstebro. Det var tredje gang, han fik stjålet cykler og udloddede denne gang en dusør.

Cyklerne var ifølge ejeren boltet fast med godkendte låse, og der var sat lysfølsomme kameraer op. 

- Jeg er rystet over, at det sker igen. Det er simpelthen løgn. Jeg følte ellers, at jeg havde gjort rigtigt meget, sagde Kenneth Tang.

21. oktober 2018: Uheldig cykelhandler i Herning

Henning Jørgensen Cykler i Tjørring ved Herning har flere gange haft besøg af cykeltyve.

I efteråret fik han stjålet 10 cykler til en værdi af 150-160.000 kroner i indkøbspriser. Det var det femte cykeltyveri på 14 måneder, og cykelhandleren var her efter tæt på at miste modet.

- Vi er selvfølgelig forsikrede, men man kan jo ikke forsikre sig mod den måde, indbruddene påvirker én på. Det fylder utroligt meget, sagde Henning Jørgensen, der har haft forretningen i 25 år.

29. juni 2018: 25 cykler stjålet på to minutter

På under to minutter stjal ukendte gerningsmænd cykler for cirka 700.000 kroner fra Henning Jørgensen Cykler ved Herning.

Der var meget få spor at gå efter, og politiets teori var, at cyklerne blev afsat i udlandet. 

Mange af dem er nemlig så specielle, at der kun findes ganske få eksemplarer, og det vil derfor være umuligt at sælge dem i Danmark uden at vække opsigt. Derudover virker kriminaliteten organiseret. 

- Det er vores indtryk, at det er nogen, der har forberedt sig rigtig godt forud for indbruddet, så vi tror, at der ligger en form for organisering bag, sagde Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning dengang.

Indslag fra den 30. november 2018: Overvågningsbilleder mister deres værdi, når de alt for sent offentliggøres, lyder butiksejeres kritik.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.