Corona udskyder næste års Landsstævne til 2022

Hvis du havde glædet dig til at komme til Landsstævne i Svendborg næste sommer, så bliver du skuffet nu. For på grund af corona er det udskudt til 2022.

Én gang før har Svendborg haft værtskabet for Landsstævnet. Det var i 1994. Billedet her er fra åbningen. Foto: DGI

Læs også Efterskoleelever giver den fuld gas til landsstævne

Midt- og Vestjylland er fyldt med gymnastik- og idrætsglade mennesker, for hvem DGIs Landsstævne er en fast bestanddel af sommeren hvert fjerde år. 

Næste år skulle det være foregået i Svendborg, men på grund af corona er det udskudt til året efter.

- Det har været en svær beslutning at udskyde Landsstævnet til 2022, men det er det eneste rigtige at gøre. Et Landsstævne skal være en helt særlig oplevelse for både deltagere, gæster, frivillige og værtskommunen, og corona-situationen gør det umuligt for os at planlægge på en måde, så vi kan sikre gode oplevelser med masser af idræt, bevægelse og fællesskab i 2021, siger DGI-formand Charlotte Bach Thomassen.

Fakta om DGI's Landsstævne i Svendborg

- Var planlagt til 1.-4. juli 2021 i Svendborg Kommune. Målet var omkring 25.000 deltagere, heraf omkring 6.500 efterskoleelever. Dertil kommer endagsdeltagere, gæster og tilskuere.

 

- DGI Landsstævne ville byde på over 30 forskellige idrætter og 400 workshops, hvor deltagerne kunne prøve de nyeste idrætstrends.

 

- Landsstævnet skulle også bestå af store spektakulære shows, herunder Åbningsshow og Afslutningsshow, DGI Verdensholdet og Efterskolernes show med formentlig verdens største opvisningshold, hvor over 6.500 unge ville være samlet på Landsstævnearenaen.

 

- Deltagerne kommer fra hele landet og overnatter typisk på skoler eller camping.

 

- Beslutningen om udskydelsen er truffet af Landsstævnets bestyrelse, der består af repræsentanter for DGI, Svendborg Kommune og Efterskoleforeningen.

 

- DGI Landsstævne 2022 ventes i stedet at finde sted 30/6-3/7 2022 i Svendborg.

 

- Det koster samlet set DGI og Svendborg Kommune 5 mio. kr., at DGI Landsstævne udskydes.

 

- DGI og Vejle Kommune fortsætter dialogen om afholdelse af DGI Landsstævne i Vejle i 2025.

Se mere

Landsstævnet er Danmarks største idrætsfestival med cirka 25.000 deltagere. Men Sydfyn bliver først vært i slutningen af juni og begyndelsen af juli.

- Vi har glædet os så meget til at være værtskommune for DGI Landsstævne i 2021 og bygge videre på oplevelserne fra dengang, der var Landsstævne i Svendborg i 1994. Men vi kan ikke stå på mål for at fortsætte planlægningen af noget, hvor der er så stor usikkerhed. Derfor udviser vi rettidig omhu ved at udskyde Landsstævnet, siger borgmester Bo Hansen fra Svendborg Kommune.

01:13:00

Seneste Landsstævne blev afholdt i Aalborg. Vi sendte direkte fra afslutningsshowet.

Luk video

Efterskolerne ekstra hårdt ramt

Torben Vind Rasmussen er formand for Efterskoleforeningen. Han er enig, selvom han er ærgerlig på vegne af de omkring 6.500 efterskoleelever og cirka 1.000 lærere, som havde planlagt at deltage i 2021.

- Den helt unikke afslutning på deres efterskoleår er ikke længere mulig. Denne årgang af efterskoleelever får desværre ikke mulighed for at komme til Landsstævne med efterskoleholdet, som vi ved, rigtig mange har set frem og glædet sig til. Til gengæld åbner udsættelsen op for, at årgangen 2021-22 kan deltage, forklarer han.