Corona aflyser brobygning – men først fra torsdag

I foråret blev brobygningen udskudt på grund af coronasituationen i Danmark. Torsdag sker det igen.

Brobygningen for landets skoleelever aflyses i efteråret. Aflysning træder i kraft torsdag.

Det sker samtidig med, at kravene om mundbind eller visir indføres på uddannelsesinstitutioner for at stoppe spredning af corona. Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet til Ritzau.

quoteVi forventer aflysning af brobygning træder i kraft på torsdag - på samme tidspunkt som reglerne vedrørende mundbind for sektoren.

Pernille Rosenkrantz-Theil, Soc.dem., Børne- og Undervisningsminister

- Mange spørger til brobygning. Detaljerne vedrørende aflysning af brobygning er under hastig udarbejdelse og offentliggøres, så snart de er på plads, skriver Børne- og Undervisningsministeriet Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på Twitter.

- Vi forventer aflysning af brobygning træder i kraft på torsdag - på samme tidspunkt som reglerne vedrørende mundbind for sektoren. Opdatering følger, tilføjer hun.

SF imod brobygning

I foråret blev brobygningen udskudt på grund af coronasituationen i Danmark. Og det giver god mening at droppe brobygningen i den nuværende situation. Det mener SF's gruppeformand samt børne- og undervisningsordfører, Jacob Mark.

- Lige om lidt - begyndende med i dag - er der tusindvis af børn, der går i skole, og som skal på brobygning ude på ungdomsuddannelserne. Det er lige præcis det, som vi har fået at vide, ikke må ske. Altså at man mødes med for mange nye mennesker og kan bringe smitten med videre, sagde Jacob Mark.

Det giver heller ikke mening for eleverne at komme på brobygning nu, mener SF'eren.

- De bliver placeret i et klasselokale og kan ikke rigtig komme ud af det i den periode, de er der, sagde Jacob Mark.

Hvorfor først torsdag?

Venstres børne- og undervisningsordfører, Ellen Trane Nørby, der ligeledes er tidligere minister på området, forstår ikke, hvorfor aflysningen først finder sted fra på torsdag og ikke allerede i dag, mandag. Det skriver hun på Twitter med henvisning til, at mange elever efter planen allerede skal på brobygning fra mandag.

Jacob Mark er enig med sin kollega fra Venstre. Efter meldingen fra ministeren skriver han på Twitter:

- Så kom aflysningen af brobygningen - fornuftigt og godt at regeringen nu melder ud. Men først fra på torsdag. Man bør aflyse allerede fra i morgen. Skolerne kan sagtens håndtere en aflysning.

Venter spændt på nyt

quoteSå kom aflysningen af brobygningen - fornuftigt og godt at regeringen nu melder ud. Men først fra på torsdag. Man bør aflyse allerede fra i morgen. Skolerne kan sagtens håndtere en aflysning.

Jacob Mark, SF, Børne- og Undervisningsordfører

Forstander på Husby Efterskole har netop sendt sine elever afsted til første brobygnings-dag, selvom han er imod konceptet midt i coronatid. Han er glad for, at Børne og Undervisningsministeriet nu kigger på sagen.

- Det er skønt, de kigger på sagen. Nu venter jeg spændt på, hvad der bliver meldt officielt ud, siger Jesper Wedel Rosbæk.

Husby Efterskoles elever skal afsted af to omgange. Første omgang er mandag og tirsdag, og den anden er onsdag, torsdag og fredag.  


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.