Claus Steinlein om det tabte mesterskab: - Når alt kommer til alt, er det os selv, vi har tabt til

Ifølge direktøren i FC Midtjylland tabte klubben ikke guldet i sidste spillerunde 2. pinsedag. Det gjorde de langt tidligere med dårlige resultater mod upåagtede modstandere.

I den silende regn kunne FC Midtjylland-træneren, Brian Priske, og direktøren, Claus Steinlein, se målene regne ind mod mandagens modstander AGF. Men guldregnen udeblev for ulvene.

quoteVi føler selv, at vi har leveret en rigtig god sæson, men de sidste uger har været med til at ødelægge det billede.

Brian Priske, cheftræner, FC Midtjylland

Brøndby vandt nemlig deres kamp mod FC Nordsjælland, der blev spillet samtidig, og derfor slutter de blå-gule fra Vestegnen ét point foran midtjyderne i tabellen. 

FC Midtjylland gjorde, hvad de kunne, da de vandt med hele 4-0 og spillede en god kamp, men efter slutfløjtet er det kvaliteten af metallet, der fylder i tankerne.

- Sølvet fylder mest lige nu. Vi føler selv, at vi har leveret en rigtig god sæson, men de sidste uger har været med til at ødelægge det billede. Det gør lidt ekstra ondt, når vi ved, at vi havde det i hænderne, så vi er selvfølgelig skuffede over det mistede guld, siger træner Brian Priske.

En ærgerlig Brian Priske får at vide, at Brøndby er kommet foran mod FC Nordsjælland.
En ærgerlig Brian Priske får at vide, at Brøndby er kommet foran mod FC Nordsjælland.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I de fem foregående kampe havde FC Midtjylland kun fået fire point af 15 mulige, og det er derfor ikke i dag, den administrerende direktør for klubben er mest skuffet. 

Det har han i stedet været efter kampe mod FC Nordsjælland, hvor midtjyderne tabte 3-2 på en scoring i overtiden, og mod Randers, som ulvene kun fik 1-1 mod på hjemmebane.

- Der er kampe, hvor vi bare ikke ramte den. Mod Randers spiller vi ikke fantastisk, men skal vinde, for de kun har et-to skud på mål. Der har vi ikke været dygtige nok. Når alt kommer til alt, er det os selv, vi har tabt til.

- Det er ikke i dag, jeg sidder med ærgrelsen. Det er mere over de sidste uger, hvor tingene ikke er gået vores vej, siger Claus Steinlein.

- Det er pisseærgerligt

Det manglende mesterskab ærgrer alle i klubben. Det er nemlig ikke bare farven på medaljen, der er til forskel. Det er også mulighederne for at spille i en europæisk turnering, der er større for førstepladsen.

- Det er pisseærgerligt. Mesterskabet havde givet os minimum et Europa League-gruppespil, som også giver 70 millioner, og det havde været vores tredje titel på fire år. Ambitionen i klubben er, at vi skal vinde guld hvert år, så vi er skuffede, fortæller Claus Steinlein.

Midtjyderne har dog stadig muligheden for at deltage i europæisk fodbold, og det får de allerede chancen for til juli, hvor de begynder med kvalifikationskampene. Træner Brian Priske er sikker på, at holdet nok skal stå skarpt til den tid.

- Det kommer til at ske stille og roligt. Vi skal have rundet sæsonen af, og så skal vi på en velfortjent ferie. Så ved jeg, at når vi møder ind igen, så er der masser af motivation for at vinde guld og spille europæisk igen, siger han.

FC Midtjylland træder ind i anden kvalifikationsrunde til Champions League, hvor de kan risikere at møde stærke modstandere, som Galatasaray, Celtic og PSV Eindhoven.

Selv om FC Midtjylland vandt den sæsonens sidste kamp mod AGF, så var det ikke nok til at forsvare det danske mesterskab.