Claus Hjortdal i hektisk tid: - Vi kunne godt have ønsket os, at sundhedsmæssige retningslinjer havde været klar

Mandag meldte statsminister Mette Frederiksen ud, at landets skoler skal genåbne for de mindste klasser efter påske.

Tirsdag var en hektisk dag for skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal fra Thisted.

- Efter statsministerens udmelding i aftes, har jeg haft en travl dag, sagde han tirsdag.

På et pressemøde mandag aften meldte den socialdemokratiske statsminister nemlig ud, at 0-5 klasse på landets folkeskoler skal åbne efter påske.

- Da jeg fik beskeden, tog jeg en dyb indånding og tænkte – det her bliver meget, meget sværere end at lukke skolerne ned, siger Claus Hjortdal.

- Nu skal vi til at have en helt masse sikkerhedsmæssige og hygiejnemæssige forhold til at spille sammen med en hel masse logistik om, hvordan vi får børnene ind på skolerne, fortsætter han.

Da TV MIDTVEST talte med formanden tirsdag, havde Sundhedsstyrelsen ikke opgivet retningerlinjer for, hvordan skolerne sikkerhedsmæssigt skulle gribe genåbningen an. 

- Vi kunne godt have ønsket os, at retninglinjer fra sundhedsmyndighederne allerede var på bordet, da statsministeren meldte ud, siger formanden for skolelederforeningen.

De har efterfølgende udsendt retningslinjer for landets daginstitutioner.

Sådan skal daginstitutioner undgå coronasmitte

Forståelse for bekymrede forældre

Claus Hjortdal har fuld forståelse for, at hvis nogle forældre er bekymrede for at sende deres børn i skole igen under de særlige omstændigheder.

Dog har han en forsikring til forældrene.

- Som skolelederforening er vi meget optagede af, at når vi åbner skolerne op, så bliver det ordentligt og forsvarligt. Vi er ikke optaget af, om det bliver den 15., 16. eller 17., siger formanden.

- Når vi åbner skolerne, læner vi os op ad de retningslinjer, som myndighederne udsender. Og det holder vi fast i. Vi åbner ikke skolerne, hvis ikke det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, fortsætter han.

Skoleledernes formand, Claus Hjortdal fra Thisted, giver sin reaktion på regeringens genåbningsplan.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.