Charterrejser sælger som varmt brød

Rejsebureauer i landsdelen melder, at de i mange år ikke har haft så travl en august måned, som de oplever lige nu.

Det danske sommervejr har langt fra vist sig fra sin bedste side i år. Store mængder regn og lave temperaturer har fået folk til drømme sig sydpå til sol og varme, og det mærker de nu hos de midt- og vestjyske rejseselskaber.   

Folk med ferie tilbagekøber nemlig rejser i rå mængder, fordi de vil væk fra det dårlige sommervejr. Hos Bravo Tours har de aldrig før solgt så mange rejser i august som i år.

- Hvis det fortsætter som nu, bliver det den bedste august nogensinde målt på antallet af solgte rejser, siger direktøren for Bravo Tours, Peder Hornshøj.

Også hos Primo Tours slår tallene for august rekorder. På nuværende tidspunkt har de i forhold til sidste år allerede solgt 21 procent flere rejser til den kommende vinter, 31 procent flere rejser til sommeren 2017 og 32 procent flere rejser til Maldiverne alene.

Derudover har der været 23 procent mere trafik på Primo Tours' hjemmeside, og direktøren er ikke i tvivl om, at det dårlige vejr spiller en rolle.

- Vi mener selvfølgelig, at det også skyldes, at vores kunder er tilfredse og vender tilbage, men vejret spiller helt klart en stor rolle. Når det regner og rusker, kan vi mærke det ved telefonerne, siger direktøren for Primo Tours, Bjarke Hansen.