Campingpladser skærper priserne i kampen om autocamperne

Campingpladsejerne har taget kampen op med lystbådehavnene i erkendelse af at andelen af autocampere er stigende.

Kun en enkelt autocamper er kommet tidligt hjem til Humlum camping. De er der nemlig ikke ret længe af ad gangen.

 

- Cirka 15 pladser bliver der fyldt op med autocampere. Det er nordmænd, svenskere, tyskere og danskere, fortæller Rikke Lützen-Laursen, der er medindehaver af Humlum Camping.

 

På campingpladsen nord for Struer mærker de et stigende antal autocampere, der typisk leder efter et billigt sted at holde natten over.

- Vi tror bare, det er vejen opad, og vi skal sørge for at følge med og tilbyde de faciliteter, som de ønsker, siger Rikke Lützen-Laursen.

Hos Virksund camping har de ligesom i Humlum ændret priserne til timebetaling, som gør det billigere for autocamperne at overnatte på campingpladsen.

- Alle der kommer her giver 7,50 kroner i timen, og det har da styrket interessen betydeligt, lyder det fra Hans Korsgaard, der er indehaver af Virksund Camping.

 

Lystbådehavnene mod campingpladserne

Konkurrence fra lystbådehavne, som lokker med billige pladser til autocamperne, har fået nogle campingpladsejere til at kritisere havne som for eksempel Struer. 

- Det er da blevet et rigtig stort problem for os. Efter de har lavet den plads inde i Struer, er det meget få autocampere, vi får ind, fortæller Per Munch, der er indehaver af Bremdal Camping.

Ifølge en analyse fra Ministeriet For By Bolig Og Landsdistrikter er der et stigende marked af autocampister at kæmpe om. Antallet af autocampere i Europa stiger nemlig med omkring 75.000 om året.

- Vi ser store salgstal i Tyskland, hvor salget er steget med 10-20% her i løbet af det sidste halve år. Tilsvarende har vi set i de andre land, som vi omgiver os med, lyder det fra Max Watson, der er formand for Autocamperrådet.

 

På campingpladserne søger de derfor nye veje for at få fat i de eftertragtede autocampere - også selvom det ikke er de lange besøg.

- Jamen det er da bedre at have en autocamper inde til 100 eller 125 kroner om dagen end ingen at have inde, siger Hans Korsgaard.

I Humlum forventer de at tendensen fortsætter og er med deres nye timepris-koncept klar til at tage kampen om autocamperne med lystbådehavnene.

- Jeg tror på, at jo flere turister, vi kan trække til området, jo flere turister kommer der også. Så om der kommer lidt pladser inde ved Struer Havn er jeg faktisk ligeglad med. Jeg håber bare, det trækker flere gæster til, for jeg tror, der er turister nok til os alle sammen, siger Rikke Lützen-Laursen.

I Danmark findes der omkring 12.600 indregistrerede autocampere. I Tyskland er der omkring en halv million. 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.