Café Hack har brudt DRs regler og opkrævet ekstra betaling

Radiovært Søren Dahl er kommet i modvind. Det er mod DR's regler, at han og hans produktionsselskab har opkrævet betaling for optagelser af Café Hack.

DRs mangeårige radiovært på programmet Café Hack, Søren Dahl og SK Production er kommet i modvind. Det var nemlig i strid med Danmarks Radios regler, da de forlangte penge for at komme på besøg med radioprogrammet på blandt andet Nørre Vosborg og Venø Efterskole, fordi programmerne i forvejen er finasieret via licensen. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer

I henholdsvis 2014 og 2016 blev der optaget udsendelser på Venø og Nørre Vosborg, og begge steder forlangte SK Produktions, ifølge dagbladet, penge for at optage programmerne.

- Der er klare regler om, at til radioudsendelser må der hverken være sponsorering eller andre indtæger til hverken DR eller et produktionsselskab. Vi skal være uafhængige, og ingen må kunne stille sprøgsmål ved, om vi er et sted, fordi nogen har betalt, siger Lars Daneskov, der er kanalchef på P4, til dagbladet.

quoteDer er klare regler om, at til radioudsendelser må der hverken være sponsorering eller andre indtæger til hverken DR eller et produktionsselskab.

Lars Daneskov, Kanalchef, P4

Sagen er opstået, fordi Sallingsund Færgekro havde booket et besøg af Café Hack til 67.500 kroner og efterfølgende søgt Morsø Kommune om støtte til arrangementet.

Direktør på Nørre Vosborg, Trine Jepsen, vil ikke oplyse, hvor meget de har betalt til Café Hack. Af et regnskab fra Venø Efterskole fremgår det, at der i 2014 blev betalt 85.000 kroner i "produktionsomkostninger" af de samlede udgifter på 111.588 kroner, skriver dagbladet. Heraf gav Struer Kommune et tilskud på i alt 65.400 kroner til arrangementet.

I Struer Kommune er de overrasket over sagen.

Flemming Odde (S), der er formand for Struer Byråds kultur- og fritidsudvalg, er overrasket over, at SK Production allerede havde fået penge via licensen.

- Jeg har ikke hørt om det, men det lyder interessant. Det er da træls, og jeg vil nu snakke med direktionen. Så må vi se på det, siger Flemming Odde (A), der er formand for Struer Kommunes kultur- og fritidsudvalg til dagbladet.

Det har ikke været muligt for Dagbladet Holstebro-Struer at få en kommentar fra hverken Søren Dahl eller SK Productions, som Søren Dahl ejer sammen med produktionsassistent Kristian Borregaard.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.