Byggeboom hos efterskoler: Elever forlanger nye faciliteter

Der bliver opført mange nye elevfløje og moderne klasseværelser på de midt- og vestjyske efterskoler. Af en simpel årsag det er det, de unge vil have.

I dag blev der på Hammerum Fri- og Efterskole, taget første spadestik til byggeriet af en helt ny drengefløj. De bygger, fordi de trænger. Men også fordi elever og forældre forlanger flere og bedre rammer.

- Det er blevet vigtigere med tiden, forventningerne og kravene er større nu, end de var tidligere, så det er et vigtigt parameter, siger Kim Overgaard, der er bestyrelsesformand for Hammerum Fri- og Efterskole.

Nye faciliteter var også en af årsagerne til, at 10-klasseelev Karoline Drachmann valgte at gå på Hammerum Fri- og Efterskole. 

- Det betyder helt sikker noget, at det ikke ligner noget skrammel, og at man kan se, det er i ordentlig kvalitet, siger hun.

quoteDet er blevet vigtigere med tiden, forventningerne og kravene er større nu, end de var tidligere, så det er et vigtigt parameter.

Kim Overgaard, Bestyrelsesformand, Hammerum Fri- og Efterskole

Det er åbenbart gået op for flere efterskoler. På Skyum Efterskole er de i gang med at bygge en hel ny fløj, og i Vedersø har de bygget en helt ny international efterskole. 

- Det er et udtryk for en skoleform, der generelt er sund, siger formand for Efterskoleforeningen, Troels Borring.

Fravalgt på grund af manglende hal

På Nøvlingskov Efterskole er de endnu ikke nået til første spadestik, Men de vil gerne. Lige nu har skolen nemlig kun en halv idrætshal, og det lever ikke op til alle potentielle elevers forventninger. Derfor er der nu en hel hal på tegnebrættet.

- Vi har ikke et samlet antal, men vi ved, der er nogle, der vælger en anden skole, fordi vi ikke har en hel hal, siger forstander Jeppe Bjerg Mikkelsen.

De mange udvidelser i efterskoleland kommer efter flere år med nedgang i elevtallet. Men nu er udviklingen vendt.

- Nu er vi på samme niveau, som vi var i 2010, og det, synes jeg, er yderst tilfredsstillende, så på den måde er vi, hvor vi skal være, siger Troels Borring.

I Hammerum er de også overbeviste om, at den nye tilbygning kan være med til at tiltrække kommende elever.

- Det er for at ruste os til fremtiden, som vi ser meget lyst på, siger Kim Overgaard.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.