Bunkerne skal fjernes

Vestjyske politikere vil have fjernet bunkerne fra den jyske vestkyst. Politikerne mener, at bunkerne er farlige for badegæsterne.

Staten skal rydde op efter nazisterne langs vestkysten. Så klar er kravet fra flere vestjyske politikere. De mener, at betonbunkerne kan skade badegæsterne. Betonet bliver nemlig ædt af havet, så spidse jernpigge stikker frem og truer badegæsterne. I sommers fik kommunerne klippet piggene af, men næste år er den gal igen. Derfor kræver lokalpolitikerne nu handlig fra staten

- Jeg kan ikke se noget alternativ til at fjerne dem. Jeg har i hvert fald ikke fantasi til, at de skal hegnes ind eller der skal sættes store skilte op, mener Jørgen Nørby, der er formand for Kommunernes Internationale Miljøsamarbejde.

Men det er helt urealistisk mener en fagmand fra storentreprenøren Kaj Bech i Holstebro.

- Det er et svimlende beløb, der skal til, hvis de skal fjernes. Vanddybden er jo både for høj og for lav. Den er for høj til at køre med gravemaskiner i og for lav til at sejle med gravemaskiner på flydende ting, forklarer Torben Pedersen, der er formand for Kaj Bech.

Kommunernes Internationale Miljøsamarbejde mener, at det vil koste mellem 50 og 100 millioner kroner at få fjernet de bunkere, der ligger under vand langs hele den jyske vestkyst.

Se tidligere indslag fra den 12. juli, hvor der også var strid om piggene på bunkerne herunder: