Brandmænd fanget i bureaukrati

Der kan blive mangel på frivillige brandmænd i fremtiden. Nye dagpengeregler gør at de frivillige brandmænd uden fast arbejde mister retten til dagpenge.

Brandstationer kommer til at mangle folk. Selv om brandfolk i forvejen er en mangelvare, tvinger nye dagpenge-regler deltids-brandmænd til at opgive sluknings-arbejdet, hvis de bliver fyret fra deres fuldtidsjob. Stramninger i dagpengereglerne betyder nemlig at man kun kan få supplerende dagpenge i op til 30 uger. Derefter mister man enten retten til dagpengene - eller må opgive jobbet. Og det gælder også jobbet som frivillig brandmand.

Mange overvejer at stoppe

Mindst 50 ud af omkring 700 deltidsbrandmænd i Midt- og Vestjylland er på supplerende dagpenge lige nu, og det er mere end 7 procent. Flere af dem overvejer at stoppe som brandmænd efter de 30 uger, fordi de ikke har råd til at miste de supplerende dagpenge.

Forsvarsministeren: Det er et stort problem

Forsvarsminister Søren Gade (V) er øverste ansvarlige for beredskabet, og herunder også de kommunale brandstationers frivillige brandmænd. Og han vil have de nye dagpengeregler ændret. Hør her nedenfor hans kommentar til sagen, og se mere i TV/MIDT-VEST søndag aften.

01:47 Luk video